Zapamtiće one koji nisu htjeli "u rat": Amerikanci prave čistku u timu

"Mogu da poručim da ćemo zapamtiti sve one za koje smo mislili da će s nama krenuti u rat, a koji se nisu pojavili", izjavio je direktor američki reprezentacije Džeri Kolanđelo
6557 pregleda 2 komentar(a)
Košarkaši SAD, Foto: KIM KYUNG-HOON
Košarkaši SAD, Foto: KIM KYUNG-HOON

Nakon najslabijeg plasmana u istoriji - slijede rezovi u američkoj košarkaškoj selekciji.

Amerikanci će sjutra igrati za sedmo mjesto, protiv Poljske, a već su počeli da misle na Olimpijske igre.

U Tokiju će igrati jači tim, ali...

"Mogu da poručim da ćemo zapamtiti sve one za koje smo mislili da će s nama krenuti u rat, a koji se nisu pojavili", izjavio je direktor američki reprezentacije Džeri Kolanđelo.

Od 35 igrača koje je Greg Popovič uvrstio na širi spisak, pozivu su se odazvala tek četvorica, a razlozi otkaza bili su bizarni - od privatnih obaveza, preko priprema za NBA sezonu, do snimanja filmova.

"Sve što smo mogli, to smo i napravili. Momci su bili posvećeni, bili smo uvjereni da možemo složiti jaku ekipu. Igrači su dali sve od sebe, ali mi smo očekivali više. Ovo je veliko razočaranje", kazao je Kolanđelo.

"Već danas se okrećemo Tokiju. Razgovaraćemo s klubovima, agentima i igračima. Želim uskoro da znam ko će se od njih staviti na raspolaganje i izraziti želju da nastupi. Međutim, mi se sad pitamo i možda neke igrače nećemo ni htjeti u ekipi", oštar je Kolanđelo.

Bonus video: