Brajant: Davno je prošla 1992. godina, ostatak svijeta nas je stigao

Brajant je u razgovoru sa novinarima otkrio da je oduševljen igrom Nikole Jokića, ali i da je Bogdan Bogdanović jedan od njegovih omiljenih mladih NBA igrača
3109 pregleda 7 komentar(a)
Kobe Brajant, Foto: THOMAS PETER
Kobe Brajant, Foto: THOMAS PETER
Ažurirano: 13.09.2019. 14:54h

Kobe Brajant, ambasador FIBA i košarkaška legenda, kazao je u Pekingu da je 1992. godina davno prošla, aludirajući da dominacija američke košarke u odnosu na ostatak svijeta nije više tako velika.

Na Igrama u Barseloni stvoren je prvi "drim tim", bilo je i padova u proteklom periodu, ali od 2008. godine, SAD je osvojila zlata na svim velikim takmičenjima.

U Kini će se boriti za sedmo mjesto.

"Vidite, 2008. godine, kada smo igrali u moćnom sastavu, morali smo da odigramo briljantnu posljednju četvrtinu da pobijedimo Španiju. I sada - ako formiramo najjači mogući tim - nećemo se prošetati. Prošla je 1992. godina", kazao je Brajant.

"Ostatak svijeta nas je uhvatio, a dolazi vrijeme gdje će SAD nekada osvojiti, a nekada neće. Nije riječ o našem kvalitetu, već o tome da su drugi napredovali mnogo".

Brajant je u razgovoru sa novinarima otkrio da je oduševljen igrom Nikole Jokića, ali i da je Bogdan Bogdanović jedan od njegovih omiljenih mladih NBA igrača.

Dotakao se i Marka Gasola.

"Prvi put sam ga sreo kada je imao 13 godina. Ludo je vidjeti dokle je došao taj dječak", kazao je Brajant.

Bonus video: