SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Argentinski super-heroj: Došao sam da igram, a ne da držim govore i podižem atmosferu

"Ja sam prije dvije godine rekao da me ovaj tim podsjeća na generaciju 2002. i 2004. Mislili su da sam lud. Nisam lud, sada smo tu gdje smo bili i tada. Išli smo korak po korak, postavljali nove ciljeve i sada želimo još više. Sve je moguće u finalu", kazao je Skola
7466 pregleda 8 komentar(a)
Luis Skola, Foto: Reuters
Luis Skola, Foto: Reuters

Mislilo se da je njegovo vrijeme davno prošlo, da i argentinska selekcija nikada neće moći da ponovi uspjeh zlatne generacije s početka 21. vijeka, koja je donijela olimpijsko zlato i svjetsko srebro.

Luis Skola je sa nekim novim momcima, a sa Manuom Đinobilijem, kao navijačem, odveo "gaučose" u finale Mundobasketa.

U nedjelju će se Argentina boriti za drugu titulu, prvu je osvojila na prvom šampionatu - 1950. godine.

"Ja sam prije dvije godine rekao da me ovaj tim podsjeća na generaciju 2002. i 2004. Mislili su da sam lud. Nisam lud, sada smo tu gdje smo bili i tada. Išli smo korak po korak, postavljali nove ciljeve i sada želimo još više. Sve je moguće u finalu", kazao je Skola.

Sa 39 godina je lider, a protiv Srbije, i posebno Francuske, najbolji igrač.

"Što se tiče moje uloge – ja volim da igram, volim da sam na terenu. Smeta mi kada mi kažu da sam važan za atmosferu ili svlačionicu. Dobro, mogu da kažem nekoliko riječi, ali ja sam ovdje došao da bih igrao, a ne da držim govore. I to je moja uloga – da igram najbolje što mogu", kazao je Skola.