Gordić: Ako je nama ugrožen plej-of, ugrožen je i Cedeviti, Partizanu i Ciboni

“U Zadru je uvijek težak teren, tako da nas očekuje teška utakmica, ali nadam se povoljnom rezultatu, jer smo kvalitetniji tim od njih”, kazao je Nemanja Gordić
61 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja Gordić Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Nemanja Gordić Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2016. 18:50h

Košarkaši Budućnost Volija u dvorani “Krešimir Ćosić” zagrijavali su se za sezonu, na jednom od najjačih turnira u predsezoni.

Izgubili su kontrolni meč od Zadra, a ako izgube i takmičarski, u ponedjeljak od 18 sati, njihova pozicija u ABA ligi biće dramatična, s obzirom na ambicije i kvalitet tima.

Budućnost je u seriji od tri poraza, posljednji trijumf ostvarila još 27. novembra, ozbiljno ugrozivši poziciju za plej-of.

“U Zadru je uvijek težak teren, tako da nas očekuje teška utakmica, ali nadam se povoljnom rezultatu, jer smo kvalitetniji tim od njih”, kazao je Nemanja Gordić.

Budućnost jeste kvalitetnija, pokazala je to i u prvom meču u “Morači” kada je bilo 105:89, ali svako gostovanje u kriznom vremenu je opasnost.

"Imamo tri vezana poraza, ali ima još dosta utakmica, ima puno da se igra. Ako je nama ugrožen plej-of onda je ugrožen i Cedeviti, Ciboni, a i Partizanu. Mislim da je rano pričati o tome”, ističe Gordić.

Da li si očekivao više i od sebe u ovoj sezoni?

“Povreda me je dosta poremetila, jer je pauza bila duga, a tome je prethodilo ljeto sa reprezentacijom, tako da sam znao da će mi trebati malo više vremena da uhvatim ritam”, kazao je Gordić.

Trener Ilijas Zuros je pred meč sa Zadrom, kazao da preveliki prtisak na tim i igrače može negativno da utiče na rezultat.

"Mi smo svjesni da većinu preostalih utakmica moramo da pobijedimo, kako bismo ostvarili ono što želimo”, zaključio je Gordić.

Meč Zadar – Budućnost Voli igra se sjutra od 18 sati.

Bonus video: