Kreće borba za plej-of - Zuros: Oni koji žele rezultat odmah, neće dobiti ništa

"Borićemo se do kraja. Moramo da zadržimo hladnokrvnost, da radimo dobro. Mi ćemo uraditi sve da ne razočaramo navijače”, kazao je Zuros
5 komentar(a)
Ilijas Zuros, Foto: Filip Roganović
Ilijas Zuros, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.12.2016. 13:25h

Pred košarkašima Budućnost Volija su još dva meča u 2016.godini.

U ponedjeljak gostuju u Zadru, na vrućem terenu u lošoj seriji od tri vezana poraza u ABA ligi, a pet računajući i Evrokup.

Loš niz, loša forma i stanje na tabeli nameću logično pitanje - da li je plasman u plej – of pod znakom pitanja.

“Ja nikad ne želim da pričam toliko daleko. Važno je biti realan. Idemo korak po korak, meč po meč. Ako je preveliki pritisak, ekipa ne igra dobro. Ljudi moraju da budu realni. Imali smo puno problema sa povredama, a u timu je dosta mladih igrača. Borićemo se do kraja. Moramo da zadržimo hladnokrvnost, da radimo dobro. Mi ćemo uraditi sve da ne razočaramo navijače”, kazao je Zuros.

Grčki trener je ponovio da nijedan tim ne može da se formira i napravi velike stvari preko noći.

“Oni koji žele rezultat odmah, ništa neće dobiti. Mora da postoji program, ako ga napravimo možemo da budemo u vrhu. Svi pravi timovi imaju strpljenja i moraju da vjeruju treneru. Poraz protiv Zvezde za neke je bio katastrofa, ali treba imati u vidu da je Zvezda pravila tim za Top 8 Evrolige, da ima trenera, koji radi tamo već tri godine. E, to je kontitnuitet”, ističe Zuros.

Budućnost je, međutim, u takov situaciji da trenutno razmišlja kako da “preživi” ovu sezonu, a prvo kako da “preživi” Zadar, koji je u donjem djelu tabele sa pet pobjeda i devet poraza.

“Zadar je dobar tim, sa visokim igračima i dobro su pripremljeni. Moramo biti koncentrisani, odigrati dobru odbranu i kontrolistati njihovu igru iz tranzicije”, kazao je Zuros.

Grčki stručnjak napominje da je minule sedmice prvi put mogao da trenira sa svim igračima.

“Ipak, još ne znam koliko će momaka biti u autobusu za Zadar. Ispada da se previše žalimo, ali to je realnost. Zadovoljan sam njihovim zalaganjem, nadam se ako nastavimo ovako, da će se momci još više i brže prilagoditi”, ističe Zuros.

Ohrabrujuća vijest je što oporavak Borisa Savovića ide brže od očekivanog.

Krlini centar biće u dvorani “Krešimir Ćosić”, ali je pitanje i da li će moći da pomogne saigračima.

“Savović nam nedostaje puno. On je odradio dio treninga juče. Biće u timu”, kazao je Zuros.

Meč Zadar – Budućnost igra se u ponedjeljak u 18 sati.

Bonus video: