"Plave" žele revanš i vrh tabele

1 komentar(a)
Budućnost Bemaks, Foto: WABA
Budućnost Bemaks, Foto: WABA
Ažurirano: 22.12.2016. 08:59h

Košarkašice Budućnost Bemaksa večeras protiv Celja zatvaraju prvi krug ovosezonske WABA lige - šampionkama ovog regionalnog takmičenja je potrebna pobjeda , kako bi u Super ligu (idu po četiri najbolje ekipe iz obje grupe) otišle sa prvog mjesta.

"Utakmica je specifična, jer pobjeda donosi prvo mjesto u grupi. Celje je u dobroj formi, za razliku od nas koji imamo dosta problema i na samom treningu zbog brojnih povreda. Bez obzira na probleme daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu", rekao je trener Budućnost Bemaksa Goran Bošković.

Slovenački tim je dobio prvi međusobni duel u Celju (83:79), pa će „plave” imati priliku i da se revanširaju za taj poraz…

"Celje nas je savladalo nakon tri produžetka, što pokazuje da se radi o izuzetno borbenoj ekipi. Pokušaćemo da im se revanširamo", dodao je Bošković, koji je istakao da njegova ekipa posljednja dva mjeseca ima velikih problema sa povredama.

"Konkretno za meč protiv Celja ne samo da ne znamo ko će sve moći da nastupi, već i igračice koje izlaze iz povreda pitanje je koliko će moći da pruže", zaključio je Bošković.

Uoči ovog meča, Celje je prvo na tabeli grupe B, sa šest pobjeda i porazom, dok Budućnost ima pobjedu manje i poraz više.

"Celje ima mladu, ali veoma talentovanu ekipu. Borbene su, igraju agresivno cijeli meč. Moramo odigrati našu igru, ispoštovati zahtjeve trenera i nadam se da možemo slaviti ", rekla je centar Biljana Stjepanović.

Prema riječima beka Nikoline Babić, protivnik podgoričkog tima je kvalitetna i agresivna ekipa.

"Znamo dosta o Slovenkama. Radi se o agresivnoj ekipi, koja igra svih 40 minuta borbeno. Na nama je da damo maksimum, da im odgovorimo još agresivnijom igrom. U Celju nijesmo imali sreće, ali nadam se da će ona ovog puta biti na našoj strani i da ćemo pobjedom završiti prvu fazu", kazala je Babić.

Duel u sportsko kulturnom centru Univerziteta Crne Gore počeće u 19 sati.

Bonus video: