Kroz Evropu bruse formu za ABA ligu

Daleko od toga da prioritet za Barane nije takmičenje u Evropi, ali malih kalkulacija mora biti…
0 komentar(a)
Antabija Voler, Foto: Aba-liga.com
Antabija Voler, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 21.12.2016. 11:15h

Ako su koje dvije ekipe „suđene” košarkaima Mornara da odmjeravaju snage na oba fronta u kojima nastupaju, onda su to timovi Mega Leksa i Cibone, kao i Igokee (dva meča kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona).

Međutim, mlada i poletna Mega je posebna priča, baš kao i Cibona… Upravo u tim mečevima, a prevashodno se misli na dva duela u ABA ligi, koja će biti relativno brzo odigrana, možda se i kroji sudbina barskog tima u ovom regionalnom takmičenju.

Ipak, prije okršaja koji će pokazati pravu snagu sada već malo uigranijeg Mornara, tim Đorđija Pavićevića već danas očekuje novi meč u okviru Fiba lige šampiona u Sremskoj Mitrovici.

Duel dva posljednjeplasirana tima u grupi D, biće prava uvertira pred sve ono što oba tima čeka do kraja godine. Daleko od toga da prioritet za Barane nije takmičenje u Evropi, ali malih kalkulacija mora biti…

"Poslije duže vremena svi igrači su spremni da se nađu u sastavu i zato će biti rotacija. Novajlije su se polako uklopile u naš željeni ritam igre i to je već bilo vidljivo u posljednjih nekoliko utakmica, naročito protiv Partizana. Šta reći o Mega Leksu, a da već do sada nije rečeno. Odlično se poznajemo", ističe Pavićević.

Međutim, predaja na teškom gostovanju - kako kažu - ne dolazi u obzir. Tim prije što je Mornar slavio u njihovom prvom okršaju u svom domu u novoformiranoj ligi. Ipak, minutaža će biti pravilno raspoređena…

"Moramo imati takav pristup zbog važnih mečeva koji nas uskoro čekaju u ABA ligi. Sada, po mom skromnom mišljenju, imamo sastav koji može da promijeni ritam, da igrači sa klupe donesu ono što nam je nedostajalo. Nećemo se predati. Biće ovo dobra uvertira za naš meč u Baru, ali u okviru regionalne ABA lige", jasan je Pavićević.

A nakon duela sa Partizanom, Barani su u ponedjeljak otputovali u Rumu, gdje su se pripremali za meč sa Mega Leksom.

"Imamo fantastične uslove, mir i tišinu. Organizacija je na vrhunskom nivou. Samo da još utakmice, poput onih koje možda i nismo zaslužili da izgubimo, konačno riješimo u svoju korist", rekao je Antabia Voler.

Utakmica Mega Leks - Mornar počinje u 18.30 časova.

Bonus video: