Lovćen/Budućnost sa dvije ubjedljive pobjede do četvrtfinala WABA U17 lige

0 komentar(a)
ŽKK Lovćen, Foto: Lična arhiva
ŽKK Lovćen, Foto: Lična arhiva
Ažurirano: 19.12.2016. 11:08h

Osmišljen, sistematski rad se isplati.

Kadetkinje Lovćen/Budućnosti sa dvije pobjede presjekle su vrpcu prve faze takmičenja u regionalnoj WABA U17 ligi i našle se među osam najboljih ekipa.

Nakon dva trijumfa na uvodnom turniru na Cetinju, te dva poraza u Sloveniji, učenice Zorana Kašćelana su zasijale na turniru u Zagrebu.

U stilu „svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo“, bile su nadmoćan rival u mečevima sa Vodicama (60:39) i Zagrebom (78:29).

Kombinovano, u dva duela najefikasnija je bila Sara Mirotić sa 35 poena, dok je Anđela Bigović ubacila 31.

Na kraju turnirske faze, Bigović je na trećem mjestu liste najkorisnijih košarkašica (17,67 indeksnih poena po utakmici), dok je četvrta njena saigračica Dragana Živković (17,17).

Sa učinkom 4 – 2, Lovćen/Budućnost je u ukupnom zbiru u grupi B zauzeo četvrtu poziciju, sa istim skorom kao i Celje. Po trijumf više su proslavili Livno i Maribor.

Kadetkinje Lovćena/Budućnosti imaju gotovo mjesec i po da se temeljno pripreme za četvrtfinale – naredna prepreka, 29. januara naredne godine, biće im Trešnjevka 2009, ekipa iz hrvatske prijestonice, koja je u uvodnoj rundi zaslužila prvo mjesto u grupi A sa pet uspjeha uz jedan poraz.

Bonus video: