Zuros: Normalno je da smo nervozni, jer gubimo zbog naših grešaka

"Normalno je da svi budemo nervozni. Ali, kada igramo staloženo, onda nemamo energiju. Više volim da je ekipa nervozna, da pokazuje reakciju i da ima energiju, ali moramo da naučimo da igramo pametno u odlučujućim momentima", rekao je Zuros
5 komentar(a)
Zuros, Foto: Aba-liga.com
Zuros, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 18.12.2016. 20:48h

Trener Budućnost Volija Ilijas Zuros kazao je da su "loši momenti" u drugom poluvremenu duela sa Cedevitom odlučili ishod derbija 14. kola ABA lige (86:84).

"Mnogo nam je nedostajao Savović, sa njim mnogo bolje funkcionišemo kao tim. Takođe, u posljednjem momentu smo odlučili da Rejnolds i Nikolić igraju, jer su obojica bili pod temperaturom, Mislim da su momci dali to što su imali, odigrali snažno koliko su mogli. Ostaje nam da nastavimo da radimo i da se borimo", kazao je Zuros.

Na konstaciju da igrači djeluju nervozno, Zuros je kazao:

"Naravno da ima nervoze kada se gubi, posebno kada se gubi na isti način - zbog grešaka, zbog izgubljenih lopti. I normalno je da svi budemo nervozni. Ali, kada igramo staloženo, onda nemamo energiju. Više volim da je ekipa nervozna, da pokazuje reakciju i da ima energiju, ali moramo da naučimo da igramo pametno u odlučujućim momentima", rekao je grčki trener.

Nemanja Gordić odigrao je najbolju utakmicu ove sezone, ali nije bilo dovoljno za pobjedu.

"Oni su u boljem ritmu od nas, imali su više samopouzdanja, imaju i iskustvo. Tomas je vanserijski igrač, pogodio je šut za pobjedu, mi nismo iskoristili preostalo vrijeme. Nijanse su bile u pitanju", kazao je Gordić.

Marko Tomas je u odlučujućim trenucima imao mirnu ruku.

"Imali smo problema sa odbranom, kada smo prešli na zonu malo smo umirili rivala. Bilo je očito da su igrači Budućnosti malo nervozni, vjerovatno zbog nekoliko poraza u nizu. To smo iskoristili i ostvarili važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto", kazao je Tomas.

Bonus video: