Zuros: Nisam mađioničar, ali znam ko sam i radim najbolje što mogu

Budućnost Voli i Cedevita odigraće sjutra u dvorani Morača utakmicu 14. kola ABA lige.
1 komentar(a)
Ilijas Zuros, Foto: Savo Prelević
Ilijas Zuros, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2016. 12:50h

Posljednja tri meča u 2016. godini, protiv Cedevite i Mege u “Morači”, te Zadra u gostima za košarkaše Budućnost Volija mogli bi da budu i kvalifikacioni za plasman u plej-of ABA lige.

Prvi, sjutrašnji je posebno važan, jer Cedevita ima samo pobjedu manje i direktan je rival u borbi za prve četiri pozicije.

“Očekuje meč protiv odličnog tima, koji u posljednje vrijeme igra dobro, a koji u Podgoricu dolazi sa drugačijim timom u odnosu na start sezone. Sve, ipak, zavisi od nas. Moramo da pokažemo dovoljno energije na terenu, da odigramo dobru odbranu i da budemo pametni u napadu”, kazao je Ilijas Zuros, trener Budućnosti.

Budućnost je u seriji od četiri poraza (Crvene zvezde i MZT-a u ABA ligi, te Bajerna i Zenita u Evrokupu), nikako da uhvati ritam.

Zuros razumije očekivanja i nezadovoljstvo navijača ali...

“Ako neko vjeruje da su treneri mađioničari, onda griješi”, kazao je Zuros i nastavio:

“Preuzeo sam tim u sred sezone, imao sam samo jednu kompletnu sedmicu za treninge. Radim svoj posao najbolje što mogu. Znam ko sam, gdje sam radio i sa kojeg nivoa sam stigao ovdje. Teško je preuzeti ekipu na polovini sezone, jer je nisam selektirao, i potrebno je puno vremena da se svi adaptiraju”, istakao je Zuros.

Trenera Budućnosti brine povreda Borisa Savovića. Iskusni krilni centar neće igrati protiv Cedevite, dok je pod znakom pitanja i za duele protiv Zadra i Mega Leksa.

“Savović je izuzetno bitan igrač za nas. On trenutno ne može ni da hoda”, istakao je Zuros.

Budućnost je prvi duel sa Cedevitom u Zagrebu dobila 80:70.

Duel u dvorani "Morača" počeće u 19 sati.

Bonus video: