Mesina: Teodosić sa lakoćom može da igra NBA ligu

0 komentar(a)
Miloš Teodosić, Foto: Twitter
Miloš Teodosić, Foto: Twitter
Ažurirano: 15.12.2016. 16:23h

Pomoćni trener San Antonija Etore Mesina izjavio je da je košarkaš moskovskog CSKA Miloš Teodosić posljednjih godina mnogo napredovao i da bez problema može da igra u NBA ligi.

Sve više se priča o odlasku srpskog plejmejkera u najjaču košarkašku ligu svijeta, posebno što će na ljeto biti slobodan agent poslije isteka ugovora sa prvakom Evrope.

"Teodosić je danas drugačiji igrač nego što je bio prije tri ili šest godina. Zreliji je, konačno je osvojio trofej Evrolige i mnogo je napredovao. Briga je njegova odbrana, ali je pametan da izbjegne nevolju", rekao je Mesina za specijalizovani košarkaški sajt Eurohups.

Mesina, koji je trenirao Teodosića u moskovskom velikanu, nema dilemu da bi kapiten reprezentacije Srbije morao da se oproba u NBA ligi.

"Mislim da lako može da igra na nivou NBA lige, ali sve je na njemu. Objektivno, na početku NBA karijere neće zaraditi mnogo više novca nego u Evropi, ali gledajući talenat, ne postoji sumnja da može da igra na najvišem mogućem nivou", zaključio je Mesina.