Mornar izgubio od Tenerifa

Barani su ostali na posljednjem mjestu grupe D sa skorom 2-7, baš kao i Mega Leks.
1 komentar(a)
Marko Mugoša, Foto: Basketballcl.com
Marko Mugoša, Foto: Basketballcl.com
Ažurirano: 14.12.2016. 19:24h

Mornar je upisao novi poraz u FIBA Ligi šampiona, ukupno sedmi, a šesti zaredom...

Barani su na svom terenu sada izgubili od Tenerifa - rezultat je bio 89:72 i ostali na posljednjem mjestu grupe D sa skorom 2-7, baš kao i Mega Leks.

Prelijepa košarkaška predstava u „Topolici“ nije donijela priželjkivano iznenađenje. Iako je ekipa Đorđija Pavićevića tokom dobrog dijela susreta sa apsolutnim favoritom i liderom grupe D Fiba Lige šampiona, ekipom sa znatno večim budžetom, u nekoliko navrata „pokazala zube”, presudilo je veće iskustvo, ali i znatno duži roster tima sa Tenerifa.

Mornar se predstavio u dobrom svijetlu, rivala tokom dva perioda igre znao i da zbuni sa jakom odbranom, ali je šuterski potencijal tima trenera Vidorete ipak predstavljao presudan faktor.

"Mislim da možemo da budemo zadovoljni, iako smo doživjeli poraz. Poraz od ekipe koja ne samo da je lider gupe, nego i respektabilan tim za evropske prostore. Mislim da prvu četvrtinu nismo odigrali onako kako smo željeli, i da startna petorka možda u ovom meču nije bila pravi izbor za ovaj duel. Rekao je i moj kolega iz Španije da je posebno impresioniran energijom koju smo imali, i to me jako raduje. Takođe je potvrdio i tvrdnju da nas još uvijek niko nije baš u potpunosti nadigrao u Baru, iako su slavili pristojnom razlikom", rekao je Pavićević

Gosti su bolje otvorili meč, preuzimanjem u odbrani onemogućili domaće da ostvare veči broj laganih šuteva sa distance, i već na isteku 4.minuta trojkom odličnog Vajta, Španci su stigli do prve sigurnije prednosti ( 9:2).

Zakucavanje Elisa u njegovom preoznatljivom maniru, dalo je poleta njegovim saigračima, ali i navijačima u „Topolici“, a kada je Džons za svega 6 minuta postigao deset poena, činilo se da će gosti imati manji plus od onog nakon prve četvrtine ( 20:27).

U drugom periodu Pavićevićev tim je zaigrao agresivnije u odbrani, neutralisao sjajan šut rivala sa distance, a nakon tri sjajne odbrane, serijom 8-1, u 15. minutu meča prišao rivalu na minimalni zaostatak ( 28:29). Špancima je od tog trenutka „proradio“ šut, vezali su tri trojke, i serijom 13:2 uz šuterski raspoloženog Tima Ambromaitisa, na odmor otišli sa deset poena prednosti.

U trećem periodu, gosti su pokazali sav svoj kvalitet, zaigrali jače u reketu, ograničili spoljnu liniju Mornara na ishitrene šuteve i već u 26.minutu došli do tada najubjedljivijih ( 40:61). Do kraja tog perioda, trener Mornara je rotacijama tražio dobitnu petorku, a opet odlični Dzouns i Tejtum su održavali kakav-takav rezultatski priključak.

Ni dobar dio poslednjeg perioda nije donio drugačju sliku na parktu “Topolice”. Goste je služio šut sa distance a domaći su tražili odgovor na takav pristup igri. Kada je raspoložen i Marko Mugoša ušao u dobar šuterski ritam (vezao osam poena), a domaćin smanjio prednost rivala na deset poena razlike (63:73), probudla se nada da je možda iznenađenje na pragu.

Međutim, gosti su u maniru znatno iskusnije, ali i igrački kompletnije ekipe, što je potpuno logično za tim koji dolazi iz Španije, meč rutinski priveli kraju i ostvarili važan trijumf.

Mornar će u narednom kolu, 21. decembra, biti gost Mege.

Mornar - Tenerife 72:89 (20:27, 15:19, 15:27, 22:16)

Bar - Dvorana: „Topolica". Gledalaca: oko 2000. Sudije: Difalah (Francuska), Pousanidus (Grčka), Beliakov (Rusija).

Mornar: Hadžibegović, Ćalić, Džons 15, Radunović 6, Bakić 2 , Mijović 2, Tejtum 14, Pavić, Elis 12, Vujošević 4, Mugoša 17, Voler.

Tenerife: San Migel 5, Nijang 2 , Basas 8, Henli 2, Gigomis 7, Vaskez 4, Abromatis 13, Bogris 22, Vihte 10, Donerkamp 12, Pinero 4.

Bonus video: