Džordan srušio bivši tim, najbolja partija Derozana u dresu Sparsa

Dalas je igrao bez Luke Dončića, a centar Dalasa bio je pravi kad je bilo najvažnije, završivši meč sa čak 23 uhvaćene lopte
0 komentar(a)
Deandre Džordan, Diandre Džordan, Foto: Reuters
Deandre Džordan, Diandre Džordan, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2018. 07:35h

Dalas Maveriksi ostvarili su važnu pobjedu na domaćem parketu u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Tim iz Teksasa savladao je Los Anđeles Kliperse, koji su u meč ušli kao najbolji tim Zapadne konferencije, 114-110 nakon neizvjesne završnice.

Centar domaćih Deandre Džordan bio je pravi kad je bilo najvažnije, završivši meč sa čak 23 uhvaćene lopte uz 16 postignutih poena.

Domaći su igrali bez Luke Dončića, koji nije nastupio zbog povrede, a najraspoloženiji je bio Herison Barns sa 30 poena i devet skokova, dok je iskusni Džej Džej Barea sa klupe upisao 24 koša.

Meč je obilježio incident u trećoj četvrtini, kada je Denis Smit mlađi nakon udarca laktom Patrika Beverlija izgubio zub i morao da napusti utakmicu. Smit se kasnije vratio u posljednjoj dionici, dok je temperamentni Beverli isključen jer je bacio loptu ka jednom od domaćih navijača.

San Antonio i Portland odigrali su meč za košarkaške sladokusce, a Sparsi su u finišu uspjeli da naprave razliku i savladaju protivnika sa uvjerljivih 13 poena viška, 131-118.

Meč je protekao u pravom nadmetanju glavnih zvijezdi dva tima, Demara Derozana i Damijena Lilarda. Derozan je u pobjedničkom timu upisao 36 poena, uz osam skokova i šest dodavanja, što je njegov najbolji skor u dresu San Antonija u dosadašnjem dijelu sezone, dok je Lilard na 37 poena dodao 10 asistencija i dvije uhvaćene lopte.

Iskustvo Dvejna Vejda presudilo je u završnici utakmice između Majamija i Jute, koju je tim sa Floride "prelomio" u posljednjem napadu za konačnih 102-100.

Vejd se uputio ka košu protivnika i iznudio faul Rudija Gobera, pogodio oba bacanja i digao publiku na noge. Gosti su imali svega tri sekunde da osmisle akciju za produžetak ili pobjedu, a Donovan Mičel je promašio odlučujući šut za tri poena.

Ako se po jutru dan poznaje, Džimi Batler je konačno našao sredinu u kojoj može da se skrasi - bivši bek Čikaga i Minesote upisao je 21 poen u pobjedi Filadelfije protiv Memfisa 103-95, uz odlučujuće poene u prelomnim trenucima utakmice.

Džej Džej Redik je bio najefikasniji u timu Siksersa sa 24 poena, uz tri postignute trojke.

Entoni Dejvis je briljirao u dresu Nju Orleansa na gostovanju Šarlotu. Pelikansi su slavili 119-109, a Dejvis je bio nadomak tripl-dabla i upisao 36 poena, 15 skokova i osam dodavanja.

Los Anđeles Lejkersi su ranije ubjedljivo savladali Fenis na domaćem parketu 120-96. Zvijezda Sansa, Devin Buker, napustio je igru u drugoj četvrtini zbog povrede i Lejkersima otvorio put ka sigurnom trijumfu.

Kajl Kuzma sa 23 poena, osam skokova i tri asistencije i Lebron Džejms sa 22 poena, šest uhvaćenih lopti i osam dodavanja, bili su najraspoloženiji u pobjedničkom timu.

Bonus video: