WABA LIGA: BUDUĆNOST BEMAX SJUTRA GOSTUJE U BUGARSKOJ

„Plave” kompletne, protiv Montane za novu pobjedu

Podgorički tim dobio je prvi međusobni duel pred svojim navijačima 67:46, a u dosadašnjem dijelu takmičenja upisao je četiri trijumfa.
1 komentar(a)
Ivana Matović, Foto: Filip Roganović
Ivana Matović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.02.2019. 18:06h

Nakon više od mjesec pauze, košarkašice Budućnost Bemaksa vraćaju se obavezama u WABA ligi, u kojoj brane trofej - izabranice Gorana Boškovića sjutra (srijeda) gostuju bugarskoj Montani, u utakmici sedmog kola grupe B.

"Očekuje nas teško gostovanje u Montani protiv odličnog tima. Poslije dužeg vremena bićemo kompletni i nadamo se da ćemo odigrati dobar meč", rekao je Bošković, trener Budućnost Bemaksa.

Podgorički tim dobio je prvi međusobni duel pred svojim navijačima 67:46, a u dosadašnjem dijelu takmičenja upisao je četiri trijumfa.

„Plave” su slavile i dva puta protiv Crvene zvezde (76:61, 81:74) i jednom u duelu sa skopskim Badelom (71:40), kojem će crnogorski šampion gostovati u petak. Jedini poraz doživio je od Atleta u Celju, poslije tri produžetka, rezultatom 83:79.

Sa druge strane, Montana je, osim od Budućnost Bemaksa, izgubila i od Atleta u Celju 68:64, a ostvarila je i četiri pobjede.

Najkorisnija košarkašica finalnog turnira prošle sezone, Irena Matović, kazala je da Montana nije za potcjenjivanje, ali i da ne sumnja u pobjedu.

"Lako smo ostvarili pobjedu u prvom susretu sa Montanom. Imajući u vidu da  je bilo lakše zbog domaćeg terena i zbog svih igračica na broju, ovog puta će biti teže jer smo se tek oporavile   Tamare Kapor i ja. Ekipa Montane nije za potcijeniti, ali idemo na pobjedu", rekla je Matović.

Sjutrašnji duel u Montani počeće u 17.30  sati.