Vestbruk ipak nije kao Džordan, noć velikih povrataka

Golden Stejt je oduvao Minesotu u posljednjoj četvrtini sa 18 razlike i time nadoknadio minus od 10 poena na startu posljednjeg dijela igre
1 komentar(a)
Kevin Djurent, Karl-Entoni Tauns, Foto: Reuters
Kevin Djurent, Karl-Entoni Tauns, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.12.2016. 08:10h

Kristaps Porzingis je ubacio 26 poena i uhvatio 12 lopti, a Derik Rouz se posle povrede vratio sa 25 koševa i pomogao Njujorku da ostvari šestu pobjedu u posljednjih sedam mečeva.

Ovog puta "Niksi" su bili bolji od Los Anđeles Lejkersa u kojima je najbolji bio Lu Vilijams sa 24 poena.

Filadelfija je iznenadila Detroit i pobijedila drugi put uzastopno u gostima, a balansirani napad je bio ključ. Robert Kovington je postigao 16, Ersan Iljasova 15, Džalil Okafor 14, dok je Ti-Džej MekKonel imao 12 poena, 10 skokova i devet asistencija.

U "Pistonsima" je Markus Moris imao 28 poena, a Andre Dramond po 14 koševa i uhvaćenih lopti. Jedini dvocifreni je još bio Redži Džekson sa 10 poena, ali se vidi da i dalje traži šut nakon duge pauze zbog povrede.

Golden Stejt je oduvao Minesotu u posljednjoj četvrtini sa 18 razlike i time nadoknadio minus od 10 poena na startu posljednjeg dijela igre. Klej Tompson je ubacio 30 poena, na drugoj strani je dominirao Karl-Entoni Tauns sa 25 poena i 18 skokova.

Rasel Vestbruk nije nastavio seriju tripl-dablova (ubilježio sedam u nizu), ali je vodio Oklahomu do pobjede nad Bostonom. Ubacio je čak 37 poena i imao 12 skokova, dok je u "Seltiksima" najbolji bio Al Horford sa 19 koševa.

Najuzbudljiviji meč večeri su odigrali Nju Orleans i Finiks, a "Pelikansi" su slavili nakon produžetka. Tim Frejzer je sa klupe imao tripl-dabl učinak sa 14 poena, po 11 skokova i asistencija i čak pet ukradenih lopti. Uz odlične partije Džrua Holideja (23 poena) i Redžija Vilijamsa (17), Nju Orleans je uspio da nadoknadi minus od 15 koševa iako je Entoni Dejvis bio neraspoložen po njegovim standardima (14 poena i 12 skokova). Finiks su vukli Erikl Bledso sa 32 poena, Leandro Barbosa sa 18 i Devin Buker sa 16 poena.

Bonus video: