Đukanović primio Bartomeua: Učešće Budućnosti u Evroligi čast za cijelu Crnu Goru

Đukanović je izrazio uvjerenje da će KK Budućnost i u narednim godinama imati prilike da se takmiči u Evroligi, uz spremnost na dalja ulaganja potrebna za produžetak licence za najprestižnije takmičenje
1657 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Sa današnjeg sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 07.02.2019. 19:22h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa izvršnim direktorom Evrolige Đordijem Bartomeuom koji boravi u posjeti Podgorici.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, Đukanović izrazio je zahvalnost na pruženoj podršci KK Budućnost Voli, prilikom prijema kluba u prestižno evropsko takmičenje.

On je ocijenio da je učešće u Evroligi čast, ne samo za ovaj trofejni klub, koji ove godine proslavlja 70 godina postojanja, već i za cijelu Crnu Goru koja ponovo ima prilike da bude domaćin najboljim evropskim košarkaškim klubovima, čime je dat i neizmjeran doprinos daljoj popularizaciji košarke u Crnoj Gori.

"Predsjednik je upoznao sagovornika sa stanjem i razvojem košarke u Crnoj Gori, imajući u vidu da je do nedavno bio na funkciji predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore. Iskazao je spremnost države da nastavi sa podrškom razvoju sporta i same košarke, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou. Izrazio je uvjerenje da će KK Budućnost i u narednim godinama imati prilike da se takmiči u Evroligi, uz spremnost na dalja ulaganja potrebna za produžetak licence za ovo najprestižnije takmičenje, vodeći računa o dugogodišnjoj tradiciji njegovanja košarke kao jednog od nacionalnih sportova Crne Gore. Predsjednik je poručio da sadašnji uspjeh Budućnosti nije iznenađujući uzlet, već rezultat dugogodišnjih ulaganja i jasne vizije i strategije, ovog navjećeg klupskog sportskog kolektiva u zemlji", navodi se u sapoštenju.

Dodaje se da je Bartomeu zahvalio Đukanoviću na njegovom dugogodišnjem ličnom doprinosu razvoju košarke u Crnoj Gori.

Bartomeu je istakao da je zadivljen činjenicom da jedna mala zemlja kao što je Crna Gora može imati respektabilne timove na klupskom i reprezentativnom nivou.

"Predstavio je planove za dalje širenje Evrolige na tržišta najvećih i najrazvijenijih evropskih zemalja, uz parelelnu posvećenost podršci manjim zemljama, koje njeguju dugogodišnju košarkašku tradiciju. Izrazio je divljenje rezultatima koje je Budućnost za kratko vrijeme postigla, usklađujući se sa standardima Evrolige, ističući da je lično bio uvjeren u kapacitete ovog kluba. Posebno je zahvalio na doprinosu Crne Gore i KK Budućnost Evroligi, podsjećajući da je upravo taj klub bio jedan od osnivača takmičenja 2000. godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: