Kod kuće trebaju pobjede

Posljednje pojačanje Boris Bakić biće u rosteru sa MZT-om. Sa druge strane, iskusni Balša Radunović očekuje težak meč, ali i trijumf pred svojim navijačima.
81 pregleda 0 komentar(a)
Đorđije Pavićević, Foto: Savo Prelević
Đorđije Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.12.2016. 11:44h

Najavljivao je u nekoliko navrata trener Mornara Đorđije Pavićević, da određeni košarkaši koji su na početku sezone dovedeni kao pojačanja, nijesu opravdali tu ulogu. U posljednjih par mečeva, kada su Barani ušli u seriju poraza, prvi put je javno istakao da se rezovi u igračkom kadru očekuju vrlo brzo. I ispunio je sve najavljeno.

Naime, dvojac - Kol Dikerson i Nemanja Krstić više nisu članovi barskog ABA ligaša. Sa njima je, prema informacijama iz kluba, raskinut ugovor. Saradnja sa igračima koji nisu ispunili očekivanja završena je nakon četiri mjeseca provedenih u Baru.

A takav epilog je mogao i morao biti očekivan. Tim prije što su u klub stigle posljednje dvije akvizicije, Vukota Pavić i Boris Bakić.

Vremena za dublju analizu svega urađenog u Mornaru, praktično da i nema. Potpuno logično, jer nakon novog okršaja u FIBA ligi šampiona, i trećeg uzastopnog gostovanja na dva fronta, Pavićevićevi momci konačno dočekuju rivala u svojoj „Topolici“.

U meču, koji već sada, ima prefiks jednog od najvažnijih u dosadašnjem dijelu sezone. Trijumf donosi mnogo na psihološkom, ali i još važnijem rezultatskom planu. Jer, ABA liga, sada je već jasno, mora biti prioritet za Barane...

"Neću trošiti riječi o ekipi MZT-a. Njihov trijumf, sa novim trenerom na klupi protiv Budućnosti pokazuje o kakvoj se ekipi radi. Moćan su šuterski tim, u kojem je gotovo svaki košarkaš u stanju da pogodi sa distance i poludistance. Međutim, ukoliko želimo da ostvarimo cilj, ponoviću ono što uvijek govorim. Mi u svom domu moramo bilježiti trijumfe. Ne zavaravamo se da će to biti lako. I ovoga puta potrebna nam je koncentracija, ali i jaka odbrana da rivalu ne omogućimo lake poene", kaže Pavićević.

„Alfa i omega“ Mornara se osvrnula i na odlazak Dikersona i Krstića, kao i dolazak najnovijeg pojačanja Bakića....

"Kratko i jasno - nisu ispunili očekivanja. Druga bitna stvar je vezana i za budžet koji smo morali rasteretiti. Cilj je opstanak u ABA ligi, ali moramo računati i malo dugoročnije. U prvenstvu i Kupu Crne Gore potrebni su nam domaći, ali i mladi igrači. Biće vjerovatno još igračkih promjena u januarskom prelaznom roku, ali je još rano pričati o tome", zaključuje Pavićević.

Posljednje pojačanje Boris Bakić biće u rosteru sa MZT-om. Sa druge strane, iskusni Balša Radunović očekuje težak meč, ali i trijumf pred svojim navijačima.

"Moramo od starta biti energični kakvi smo i bili izuzev prve četvrtine sa Krkom. Ne smijemo dozvoliti rani „minus“ jer se protiv rivala kakav je MZT u takvoj situaciji teško vratiti u meč. Potrebna nam je publika da ostvarimo važnu pobjedu", jasan je Radunović.

Meč Mornar - MZT igra se u subotu od 17 sati.

Bonus video: