Vilijams "prijeti" Zvezdi: Naravno da možemo da pobijedimo

“Očekujem, prije svega, sjajnu atmosferu i da ćemo biti maksimalno motivisani. I da – siguran sam da možemo da pobijedimo”, ističe Vilijams
0 komentar(a)
Markus Vilijams, Foto: Aba-liga.com
Markus Vilijams, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 09.12.2016. 15:03h

U “Moraču” u nedjelju stiže neporažena Crvena Zvezda, aktuelni šampion ABA lige.

Za Markusa Vilijamsa, plejmejkera Budućnost Volija, utakmica – kao svaka druga.

Tako bar kaže popularni M-Will.

Da li je baš tako – 31-godišnji košarkaš nosio je crveno-bijeli dres u sezoni 2014/2015, i te godine zauvijek postao miljenik navijača i bio jedan od najatraktivnijih igrača koji je nastupao u regionalnom košarkaškom takmičenju.

“Ne, nije ovo posebna utakmica. Spremam se i ući ću u meč kao u svaki drugi. Ono u čemu razmišljam jeste da odigramo jako kao tim i uradimo ono što možemo i znamo”, kazao je Vilijams.

Za Zvezdu, bez obzira na kontroverze koje su pratile njegov odlazak (pozitivan doping-nalaz na marihuanu), boravak u Beogradu pamti po lijepim stvarima.

“Uživao sam, bio sam dio tima koji je osvojio tri titule te sezone. Osjećam, takođe, veliku ljubav i poštovanje prema navijačima. Tako će ostati zauvijek”, kaže Vilijams.

U Budućnosti samo na momente igra onako kako je igrao u Zvezdi – kao i forma cijelog tima, i njegova je puna oscilacija, uspona i padova.

“Imali smo mnogo povreda, još nismo izašli iz tih problema, nismo na maksimalnom nivou. Mislim, međutim, da smo izvukli najviše što smo mogli, s obzirom na probleme kakve smo imali. Da li smo mogli bolje? Naravno da jesmo, uvijek se može više i bolje, u svakom timu postoji prostor za napredak”, ističe Vilijams.

Može li takva Budućnost do pobjede nad Zvezdom.

“Očekujem, prije svega, sjajnu atmosferu i da ćemo biti maksimalno motivisani. I da – siguran sam da možemo da pobijedimo”, ističe Vilijams.

Pobjeda nad najboljom ekipom u ligi mogla bi da bude prekretnica sezone…

“Imamo 13-14 utakmica do plej-ofa da popravimo neke stvari. Vidjećemo kad dođemo do završnice u kakvom smo stanju i da li možemo da se nosimo sa Crvenom zvezdom”, kaže Vilijams.

Zuros je iskusan i dobar motivator

Šta vam je donio novi trener Ilijas Zuros?

“Donio je novu odbrambenu filozofiju i mnogo trenerskog iskustva. On je motivator i osjećam da smo se i ja i moji saigrači dobro prilagodili”, kaže Vilijams.

Bonus video: