"Ne može se u rat bez bombi"

"Igrači pokušavaju, daju sve od sebe. Ne ide, ali kada izostaju glavni igrači onda je teško pružiti dobru igru", kaže Zuros
53 pregleda 2 komentar(a)
Ilijas Zuros, Foto: Filip Roganović
Ilijas Zuros, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.12.2016. 13:14h

Košarkaši Budućnost Volija u srijedu od 20 sati dočekuju Zenit u sedmom meču grupe C Evrokupa.

Nakon šest poraza svi u klubu vjerovatno jedva čekaju da se nikad neusjpešnija evropska avantura završi.

Utakmica sa ruskim klubom je, dakle, bez rezultatskog značaja, a dolazi u delikatnom trenutku sezone u ABA ligi - poslije poraza od MZT-a, a uoči dolaska Crvene zvezde u Podgoricu (nedjelja, 19 časova).

Zbog toga je poraz u Skoplju, drugi u regionalnom takmičenju, bio glavna tema konferencije za medije, na kojoj je Ilijas Zuros kazao da su problemi koje je imao pred utakmicu, uticali na njen ishod.

"Da bi ste igrali dobro mora dobro da se trenira. To važi za svaki klub na svijetu. Kad ne možete da trenirate, onda odigrate kao protiv MZT-a. Imali smo dosta problema, sa 7-8 spremnih igrača onda ne možete da pripremite tim. Ne možete da idete u rat bez bombi", reklao je grčki stručnjak, naglasivši da je odbrana bila najveći problem u duelu sa MZT-om.

Zuros priznaje da tim "izgleda loše"

"Igrači pokušavaju, daju sve od sebe. Ne ide, ali kada izostaju glavni igrači onda je teško pružiti dobru igru", kaže Zuros.

Budućnost još traži centra, rješenja nema na vidiku.

"Vidite da i ekipe iz Evrolige, poput Crvene zvezde, traže igrača duže vrijeme. Potreban nam je jedan visoki igrač, a sve više je povrijeđenih. I predsjednik i menadžment kluba žele da pomognu da pronađemo dobrog dobro rješenje, ali to sada ne ide lako, a mi ćemo jednostavno morati da rijesimo problem", kazao je Zuros, koji je na pitanje da li se Šon Džejms osjeća i izgleda bolje dao intrigantan odgovor:

"Nemam komentar".

Duel sa Zenitom igra se sjutra od 20 sati, a ulaz je slobodan.

"To je bitan meč za nas da bismo se uigrali za nastavak ABA lige, ali i da pokušamo da ostvarimo prvu pobjedu u Evrokupu", kazao je Sead Šehović.

Bonus video: