Vestbruk juri Džordana, Klej Tompson postavio rekord sezone

Klej Tompson je nadmašio zvijezde iz svog tima u utakmici protiv Indijane i ubacio 60 poena
1 komentar(a)
Klej Tompson, Foto: Reuters
Klej Tompson, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2016. 09:20h

Vrlo uzbudljiva NBA noć je iza nas, a glavni protagonisti su bili Rasel Vestbruk i Klej Tompson. Vestbruk je zabilježio šesti uzastopni tripl-dabl, a Klej Tompson je ubacio čak 60 poena, od čega 40 u prvom poluvremenu.

Plejmejker Oklahome će u narednoj utakmici juriti da izjednači učinak Majkla Džordana iz 1989. godine koji je tada vezao sedam tripl-dabl učinaka. Vestbruk je vodio Oklahomu u pobjedi protiv Atlante, a meč je završio sa 32 poena, 13 skokova i 12 asistencija, dok je u Atlanti najbolji bio Pol Milsap sa 24 koša.

Klej Tompson je nadmašio zvijezde iz svog tima u utakmici protiv Indijane i ubacio 60 poena, a čak je bio i razočaran što je igrao svega 29 minuta jer je utakmica bila riješena već na poluvremenu. Tompsonov košgeterski učinak je najbolji u NBA ove sezone, a pratio ga je jedino Kevin Djurent sa 20 poena, dok je u Indijani bio najbolji Pol Džordž sa 21 košem.

U derbiju Istočne konferencije Klivlend je prekinuo seriju od tri poraza pobjedivši Toronto zahvaljući najviše LeBronu Džejmsu koji je upisao 34 koša. Vašington je u uzbudljivom meču savladao Bruklin, a Džon Vol je 11 od svojih 25 poena ubacio u posljednjoj četvrtini. Treću pobjedu u nizu je ubilježio Portland i to u gostima protiv Čikaga, a "trejlblejzerse" je standardno predvodio Dejmijen Lilard sa 30 poena i sedam asistencija.

San Antonio je nastavio nevjerovatnu seriju u gostima gdje ove sezone zna samo za pobjedu, a žrtva je sa svega pola koša razlike bio Milvoki koji je vodio i 15 razlike u jednom trenutku. Džabari Parker je imao 23, a Janis Antetokumpo 22 poena i 10 skokova, ali je izbalansiran napad "sparsa" preko Kavaj Lenarda i LaMArkus Oldridža odnio trijumf.

Mark Gasol je bio heroj Memfisa u slavlju protiv Nju Orleansa, tako što je prvo pogodio trojku za produžetak, a onda pomogao svom timu da bude bolji nakon dvije dodatne četvrtine sa tripl-dabl učinkom od 28 poena i po 11 skokova i asistencija.

Hjuston je u fenomenalnom meču bio bolji od Bostona za pola koša razlike, a Al Horford je promašio šut za pobjedu Bostona. Džejms Harden je ubacio 37 poena pogodivši svih 18 slobodnih bacanja.

Šarlot je lako izašao na kraj sa Dalasom, a blistavu rolu je imao Francuz Nikolas Batum sa 14 poena, 15 skokova i 7 asistencija, dok je u "maveriksima" standardno najbolji bio Harison Barns sa 29 poena.

Juta je i bez bolesnog trenera Kvina Snajdera bila bolja od Los Anđeles Lejkersa i tako ubilježila šestu pobjedu u posljednjih sedam mečeva, a odlične partije je nastavio da pruža Gordon Hejvord koji je imao 23 poena. Lu VIlijams je na drugoj strani imao 38.

Denver je ubilježio pobjedu u gostima protiv Filadelfije na leđima Danila Galinarija i Vila Bartona koji su imali 24, odnosno 22 poena.

Bonus video: