Teodosić: Ako budem trener, neću imati mnogo razumijevanja za igrače kao što sam ja

"Nisam nikada sanjao NBA, ali želim da odem tamo, to nije nikada bilo pitanje. Imam ugovor sa CSKA do ljeta 2017. godine i nije pristojno da razgovaram o novim klubovima dok ne obavim razgovor sa svojim klubom. Svakako želim da se oprobam, ali pitaće se moskovski klub iako mi ističe ugovor. Sa njima ću prvo razgovarati", istakao je plej CSKA
76 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Teodosić, Foto: Cskabasket.com
Miloš Teodosić, Foto: Cskabasket.com
Ažurirano: 05.12.2016. 10:38h

Košaraš moskovskog CSKA, reprezentativac Srbije i jedan od najboljih evropskih košarkaša Miloš teodosić rekao je u intervjuu za magazin "Elevate" da kao trener ne bi mogao da trpi igrače poput sebe.

Plejmejker CSKA je kazao i da trenutno ne razmišlja o trenerskom poslu, kao ni skorijem kraju karijere.

"Rano je za to pitanje o trenerskom poslu. Nisam ni razmišljao. Mislim da će moja igračka karijera trajati još dosta, a ne znam ni da li imam talenta za trenerski posao. Znam samo da, ako budem ikada trener, neću imati mnogo razumijevanja za ovakve igrače kao što sam ja", rekao je Teodosić za "Elevate", a prenosi B92.

Svojim kvalitetom igre odavno je nadmašio evropske standarde, čak i evroligaške, pa se često spekuliše o selidbi u NBA ligu.

"Nisam nikada sanjao NBA, ali želim da odem tamo, to nije nikada bilo pitanje. Imam ugovor sa CSKA do ljeta 2017. godine i nije pristojno da razgovaram o novim klubovima dok ne obavim razgovor sa svojim klubom. Svakako želim da se oprobam, ali pitaće se moskovski klub iako mi ističe ugovor. Sa njima ću prvo razgovarati", istakao je plej CSKA.

Ove sezone prosječno bilježi 18,7 poena uz 8,2 asistencije, ali se prije svega ističe senzacionalnim proigravanjima.

"Nema tajne dobre asistencije. Pregled igre, rutina, talenat. Mislim da za to treba da pitate trenere ili neke stručnije od mene. Ja ih samo izvodim, nisam razmišljao kako nastaju. Kod mene su prirodan proces. Ne znam da li postoji neki trening za asistenciju“, objasnio je Teodosić.

Za razliku od mnogih drugih zvijezda rijetko se eksponira u javnosti van terena, vrlo teško je doći do njegovog intervjua.

"Mislim da je dovoljno da se piše o onome što se vidi na terenu, to je moj posao, asistencije i poeni, ne i komunikacija s novinarima. Nikada nisam volio da budem u medijskom fokusu ako ne zaslužim to na terenu, a ako zaslužim, onda će novinari sami to napisati, pa im opet nisam potreban. Obrni okreni, šta ću vam ja", zaključio je popularni Teo.

Bonus video: