Vučević teroriše protivničke centre, Vestbruk piše istoriju

Vučević je bio jedan od najboljih u Orlandu protiv Detroita sa 16 poena, osam skokova i dvije blokade, a njegova minutaža je ostala ista otkad je trener Frenk Vogel odlučio da ga preseli na klupu
1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Reuters
Nikola Vučević, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2016. 08:09h

Nikoli Vučeviću ne prija klupa, ali ta okolnost ne prija ni protivničkim rezervnim centrima koje crnogorski centar muči u odbrani.

Vučević je bio jedan od najboljih u Orlandu protiv Detroita sa 16 poena, osam skokova i dvije blokade, a njegova minutaža je ostala ista otkad je trener Frenk Vogel odlučio da ga preseli na klupu.

Vučević je trenutno šesti skakač lige, a u pobjedi njegovog Orlanda protiv Detroita je najbolji bio Serž Ibaka sa 21 poenom. Za Detroit je ovogodišnji debi imao Redži Džekson koji je odmah ubacio 18 poena.

U Oklahomi Rasel Vestbruk piše istoriju. Eksplozivini plej je zabilježio peti uzastopni tripl-dabl i tako izjednačio učinak Majkla Džordana iz 1989.

Skoro nestvarno zvuče 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija, pa Nju Orleansu ni Entoni Dejvis sa 37 poena i 15 skokova nije mogao da pomogne da izbjegne poraz.

Njujork je u dobroj seriji, protiv Sakramenta su zabilježili osmu pobjedu u 11 posljednjih mečeva, a ključ je bio izbalansirani napad koji su predvodili Derik Rouz i Karmelo Entoni sa po 20 poena. U Sakramentu je DeMarkus Kazins ubacio 36, a Rudi Gej 22 poena.

Indijana je upisala drugu uzastopnu pobjedu u gostima, neočekivano se vratila protiv Los Anđeles Klipersa nakon što su gubili i 15 poena razlike. Na teren se vratio Pol Džordž i zajedno sa Tadeusom Jangom nadmašio odlične partije Blejka Grifina i Kris Pola.

Bonus video: