Biće teže nego u FIBA Ligi šampiona

71 pregleda 0 komentar(a)
Đorđije Pavićević, Foto: Savo Prelević
Đorđije Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2016. 10:58h

Nakon očekivanog poraza u Strazburu, košarkaši Mornara se okreću novim obavezama u ABA ligi, drugom vezanom gostovanju, od predviđena tri koliko će imati sve do sredine naredne sedmice.

Naime, tim Đorđija Pavićevića nakon važnog trijumfa protiv Krke na domaćem parketu, želi da napravi i prvi „brejk“ u ovoj sezoni regionalnog takmičenja.

Doduše, Barani su na putu ka FIBA Ligi šampiona, u dva meča eliminisali današnjeg rivala, ali se ovoga puta očekuje bitno drugačija utakmica u odnosu na one prije početka regionalnog takmičenja.

Igokea je ekipa koja je u usponu forme, tim iz Laktaša je znao ove sezone da priredi i nekoliko odličnih partija u gostima, a Mornar mora konačno vezati dva dobra rezultata u ovom takmičenju.

Međutim, Barane očekuje izuzetno težak meč. I tu nema dileme...

"Rezultati našeg rivala najbolje svjedoče u prilog tvrdnji da Igokea nije ona ekipa sa početka sezone. Imaju znatno bolji učinak u ABA ligi od nas, a posebno su dobri na gostovanjima ove sezone. Za razliku od naših ranijih međusobnih duela, sada u ekipi imaju odličnog pleja Robinsona. Ono na čemu temeljimo optimizam, i pored teškog puta i povratka iz Strazbura, jeste činjenica da smo u prethodnom kolu prekinuli seriju od pet vezanih poraza u ABA ligi. Ukoliko želimo da razmišljamo o trijumfu, sve četvrtine moramo odigrati na nivou one prve iz Strazbura. Maksimalna koncentracija je neophodna“, kaže trener Barana Đorđije Pavićević.

Gosti su svojim autobusom otputovali za Laktaše. U timu opet nema povrijeđenog Ćalića, ali su svi ostali spremni da odigraju utakmicu u kojoj, eventualnim trijumfom, mogu mnogo dobiti. Posljednje pojačanje u reketu, Vukota Pavić, zna recept za uspjeh...

"Računica je vrlo jasna. Ako želimo da trijumfujemo protiv odlične ekipe, moramo odigrati „muški“ u odbrani tokom kompletnog meča. Vjerujem da dobar šut sa distance neće izostati ni ovoga puta. Nadamo se važnom trijumfu u Laktašima", jasan je Pavić.

Gosti se iz BIH neće vraćati u Bar. Naime, nakon meča sa Igokeom, Barani putuju za Zagreb, odakle će avionom otputovati za Brisel, a potom i Ostende, gdje ih već u utorak očekuje meč sa rivalom kojeg su savladali u FIBA Ligi šampiona.

Meč Igokea - Mornar igra se danas od 17 sati.

Bonus video: