Leteći mornar: Da sam ovako igrao na koledžu, sada bih bio u NBA

"Može se reći da mi je omiljeno prvo zakucavanje, u srednjoj školi, kad sam imao 12 godina i 188 centimetara. Uživam u svakom svom zakucavanju, jer podiže publiku i moral ekipe", kazao je Elis
59 pregleda 2 komentar(a)
Elis, Foto: Aba-liga.com
Elis, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 30.11.2016. 14:59h

Iako Mornar ne blista u ABA ligi, jedan igrač barskog kluba skrenuo je posebnu pažnju.

Oktavijus Elis, 208 centimetara visoki 22-godišnjak, pokazao je veliki potencijal u debitantskoj sezoni u Evropi.

U dosadašnjem toku sezone ima 10,8 poena i 5,4 skoka po utakmicu, ali kako vrijeme odmiče sve je bolji, pa je na četiri utakmice u novembru postizao preko 15 poena i sedam skokova u prosjeku.

U novembru je po indeksu uspješnosti bio najkorisniji igrač lige – 26 indeksnih poena imao je mladi Amerikanac.

U intervjuu za sajt ABA lige, kaže da je ovo vjerovatno najbolji period u njegovoj košarkaškoj karijeri.

"Prije nego sam došao u Bar moj menadžer mi je rekao da je ABA liga jedna od najjačih u Evropi. U to sam se i uvjerio. Jako mi dopada ovo, istina, naporno takmičenje. Morate da budete fokusirani sve vrijeme i da igrate punim inzenzitetom na svakoj utakmici. Naročito je za mene teško, jer je ovo moja ruki sezona i igram protiv mnogo starijih i iskusnijih igrača", kaže Elis.

Amerikanac kaže da uživa u Baru i Mornaru.

"Ovo je, u svakom smislu, veliko iskustvo za mene. Volim Bar i Barane. Drago mi je što sam pobrao simpatije barske publike, to mi prija i motiviše da budem još bolji. Veoma mi se sviđa način na koji trener Đorđije Pavićević vodi utakmice, naročito što dopušta da uživam u sopstvenoj igri, iako sam svjestan da, ponekad, i pretjeram. Uvjeren sam da će Mornar ostati u ABA ligi. I ostale ekipe će da kiksaju, a mi ćemo biti sve bolji", kazao je Elis.

Sopstvenim igrama je izuzetno zadovoljan.

“Da sam na koledžu, u poslednjoj godini, igrao ovako kao u ABA ligi, vjerovatno bih završio u NBA ligi", ističe Elis.

Elisova karakteristika su zakucavanja – radi to na spektakularan način, a posebno izdvaja jedno...

"Može se reći da mi je omiljeno prvo zakucavanje, u srednjoj školi, kad sam imao 12 godina i 188 centimetara. Uživam u svakom svom zakucavanju, jer podiže publiku i moral ekipe", kazao je Elis, vjerujući da će u skorijoj budućnosti “zaigrati u Evroligi ili NBA”.

Bonus video: