Mornar u Strazburu: Bez kalkulacija

Meč Strazbur - Mornar igra se večeras od 20.30 časova
0 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Basketballcl.com
KK Mornar, Foto: Basketballcl.com
Ažurirano: 29.11.2016. 12:59h

Nakon važnog trijumfa u ABA ligi protiv Krke, košarkaši Mornara otputovali su za Strazbur, na megdan istoimenom timu u redovnom kolu FIBA Lige šampiona.

Atmosfera u timu je odlična, a ni komplikovan put avionom preko Ljubljane do Ciriha, odakle će autobusom stići u Francusku, nije poremetio dobro raspoloženje u timu Đorđija Pavićevića.

Rival je nezgodna ekipa, sa jasnim ambicijama da se nađe u narednoj fazi ovog takmičenja. Barani su sa učinkom od dvije pobjede i četiri poraza poslednjeplasirani tim u grupi, dok Strazbur ima polovičan učinak od po tri pobjede i poraza.

„Iako u tri naredna meča imamo tri gostovanja, svakom prilazimo sa maksimalnom dozom ozbiljnosti. Put jeste naporan, ali smo se na takav ritam privikli od starta sezone. Trijumf protiv Krke nam je dao poleta i snage da se na pravi način odupremo i kvalitetnoj ekipi Strazbura. Oni su favoriti na domaćem parketu, nas ubrzo očekuje važan meč u Laktašima, ali kalkulacija neće biti. Ulazimo u meč da pokušamo iznenadimo rivala. Dvojica novajlija Pavić Tejtum se polako uklapaju u tim, i od njih tek očekujemo dobre igre“, kaže pomoćni trener Mornara Ljubomir Vujačić.

Sa ekspedicijom Mornara nisu otputovali povrijeđeni Marko Ćalić i Nikola Korać. U tim se vraća Emir Hadžibegović.

Želja stručnog štaba Barana je da i u ovom meču odbrana bude na visini zadatka..

"Francuzima se možemo i moramo suprostaviti samo jakom odbranom. Želja nam je da i u ovom, ali i svim narednim mečevima naš tim bude prepoznatljiv po tom segmentu igre, a za ofanzivu ne treba da brinemo. Ponavljam, Strazbur je favorit, ali se ovoga puta i mi pitamo“, zaključuje Vujačić.

Meč Strazbur - Mornar igra se večeras u 20.30 h.

Bonus video: