Crna Gora je ekstremno opasan tim

"Hrvatska, Crna Gora i Češka su ekstremno opasni timovi. Imaju talenat, NBA igrače i veliko iskustvo”, rekao je italijanski trener na klupi Španije
55 pregleda 2 komentar(a)
Serđo Skariolo, Foto: Beta-AP
Serđo Skariolo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.11.2016. 17:07h

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo smatra da njegov tim na Eurobasketu 2017. godine neće imati lak posao u grupnoj fazi takmičenja.

Crna Gora je prvi rival “furije”, 1. septembra naredne godine, u Klužu, a u grupi su još domaćin Rumunija, Hrvatska, Češka i Mađarska.

“Imamo samo veliki respekt prema svim rivalima. Imamo nekoliko veoma jakih i komplikovanih protivnika. Hrvatska, Crna Gora i Češka su ekstremno opasni timovi. Imaju talenat, NBA igrače i veliko iskustvo”, rekao je italijanski trener na klupi Španije.

Opasnost da se ne prođe grupna faza, naravno, ne postoji...

"Timovi kao što je naš ne obraćaju preveliku pažnju utakmicama grupne faze. Za nas nije najvažnije kako ćemo početi, već kako ćemo završiti takmičenje. Veoma je važno da se tokom cijelog takmičenja zadrži visok nivo fizičke spreme. Kao i obično, pokušaćemo da u odlučujućim utakmicama budemo na najvećem nivou. Kada krene nokaut faza svaka utakmica je odlučujuća i svaka se mora odigrati na najbolji način”, rekao je Skariolo.