Mornar se borio i izgubio od Juventusa

Mornar je poraženi od litvanskog Juventusa u Baru 75:73
0 komentar(a)
Mornar Juventus, Foto: Www.basketballcl.com
Mornar Juventus, Foto: Www.basketballcl.com
Ažurirano: 23.11.2016. 19:43h

Košarkaši Mornara nisu uspjeli da dođu do treće uzastopne pobjede na domaćem parketu u FIBA Ligi šampiona. I ovoga puta u neizvjesnoj završnici, tim Đorđija Pavićevića je imao šut za pobjedu, ali je pokušaj za tri poena Volera završio samo na obruču ekipe Juventusa, koja se se u ovom trenutku pokazala kao iskusniji rival. Iako goste iz Litvanije nije najbolje služio šut za tri poena (naročito u prvom poluvremenu), rival je veliki broj poena postigao iz reketa, a pitanje pobjednika riješio praktično u posljednjim sekundama meča, u penal završnici…

Naime, nakon trojke najboljeg u Mornaru, Taja Volera, možda i pod faulom, na svega 17 sekundi do kraja meča Barani su uspjeli da stignu minus iz posljednje četvrtine koji je na 3,47 sekundi do kraja iznosio i maksimalnih minus 9 (61:70), i uvedu meč u penal završnicu (71:72). Nakon dva tajm auta, oba puta na liniji penala za Litvance se našao Sirtavičijus, pogodio tri od četiri slobodna bacanja i donio svom timu važan trijumf.

"Igrali smo bolje u drugom poluvremenu, protiv veoma ozbiljne ekipe iz Litvanije. Mučili smo se u napadu, ali smo opet došli u situaciju da jednom loptom riješimo meč. Žao mi je što Voler nije pogodio trojku, jer bi nam pobjeda vratila samopouzdanje, poljuljano poslije serije poraza. Žao mi je i zbog publike koja je opet napravila sjajan ambijent u „Topolici- rekao je trener Mornara Đorđije Pavićević. Barani su na krilima odličnog Balše Radunovića održavali rezultski egal u prvom perodu igre. Gosti su većim dijelom tog perioda meča imali malu prednost, nedovoljnu da se rezultatski odlijepe.

Nakon šest vezanih poena Galdikasa, gosti su na isteku 11. minuta napravili prvi bijeg od plus 7 (18:25). Poenima Volera, Barani su se sredinom tog perioda meča potpuno vratili u igru, da bi se rival velikim brojem laganih poena iz reketa, ponovo rezultatski “odlijepio”. Iskusni Radunović je prvom trojkom na meču (14 poena u tom trenutku), ponovo sustigao rivala u 18. minutu (35:37). Ipak, zahvaljujući raspoloženom Jakstasasu, Litvanci su na odmor otišli sa pristojnom prednošću (36:42).

Serijom 6-0 na otvaraju trećeg perioda, Mornar je stigao do izjednačenja (42:42). Juventus je od tog trenutka zaigrao bolje u odbrani i ponovo stigao do pristojne prednosti koju je u reketu održavao odlični Vasilijus sa čak 13 skokova. Nakon prednosti koja je bila maksimalna u 37. minutu (61:7), uslijedila je serija Barana 10-1, ušlo se u penal završnicu koja je okončana pomašajem Volera.

Voler je postigao 18 poena, Balša Radunović 17, a Oktavijus Elis imao je učinak od devet poena i 14 skokova.

"Odigrali smo lošije odbranu i u tome je razlog našeg poraza. Kada sam se u posljednjoj sekundi podigao mislio sam da ću da pogodim trojku, ali je, na žalost, lopta bila kratka", rekao je Antabija Voler.

Mornar - Juventus 73:75 (18:21, 18:21, 16:17, 21:16)

Bar - Dvorana: „Topolica”. Gledalaca: oko 1.000.

Mornar: Hadžibegović, Krstić, Džons 7, Radunović 17, Mijović, Tatum 8, Elis 9, Vujošević 5, Korać 3, Mugoša 1, Voler 18, Dikerson 5.

Juventus: Digs 12, Parker 2, Biskauskis 2, Sirutavičius 5, Best 8, Cepukaitis, Jakstas 14, Vasilius 7, Galdikas 15, Sulskis 9.

Bonus video: