Njegovo veličanstvo - Majkl Džordan

Majkl Džordan je više od sportiste, više od najboljeg igrača dva najbolja tima svih vremena – drim tima 1992. i Čikaga 1996. godine. On je najveći svih vremena, on je njegovo veličanstvo Majkl Džordan", rekao je Obama
3 komentar(a)
Oba,ma Džordan, Foto: Reuters
Oba,ma Džordan, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2016. 17:33h

Najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan sinoć je dobio jednu od najvećih američkih nagrada – predsjedničku medalju slobode.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje istaknutim ličnostima za njihov doprinos zajednici i čovječanstvu.

Legendi košarke nagradu je uručio Barak Obama, odlazeći predsjednik Sjedinjenih država, I veliki navijač Čikago Bulsa.

Nagradu su sinoć dobili, između ostalih, i Karim Abdul Džabar, muzičar Brus Springstin, glumac Robert Redford, ali je Obama na poseban način predstavio Majkla Džordana.

"Kada je imao pet godina, Majkl Džordan je umalo odsjekao prst sjekirom. Ne znam da li ste znali to... Ne daj bože da se to dogodilo, niko ne bi kupovao patike sa njegovim logom. Niko ne bi vidio kako leti kroz vazduh, kako dobija Lejkerse, ili kako daje 63 poena Bostonu... Niko ne bi vidio kako uzdiže košarku i sport uopšte. Majkl Džordan je više od sportiste, više od najboljeg igrača dva najbolja tima svih vremena – drim tima 1992. i Čikaga 1996. godine. On je najveći svih vremena, on je njegovo veličanstvo Majkl Džordan", rekao je Obama.

Bonus video: