Mornar sa Litvancima: Iskušenje za Barane protiv lidera grupe

Meč Mornar - Juventus počinje u 18.30 sati
0 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Basketballcl.com
KK Mornar, Foto: Basketballcl.com
Ažurirano: 23.11.2016. 10:29h

Nakon novog, i ovoga puta neizvjesnog poraza u ABA ligi, košarkaši Mornara se okreću novim obavezama u FIBA Ligi šampiona. U goste im stiže jedna od najboljih ekipa u grupi, Juventus iz Litvanije.

Litvanci su u ovom takmičenju već do sada pokazali mnogo, i nema sumnje da ekipu Đorđija Pavićevića očekuje težak meč. Poraz od Mega Leksa je arhiviran, ali određene stvari u igri barskog tima brinu stručni štab...

"Već sada je jasno da većih problema u samoj organizaciji napada nemamo, postižemo veliki broj poena. Za sada je odbrana ta koja je slabiji dio tima. Imamo problema da zatvorimo prilaze košu, uglavnom u igri „jedan na jedan“, u kojoj nemamo veliki broj kvalitetnih košarkaša koji bi dali dodatni impuls igri u odbrani. Radimo zaista naporno na treninzima da na neki način otklonimo te nedostatke, a ukoliko bi se vratili unazad nekoliko mečeva, jedino je odbrana u određenim segmentima meča protiv Avelina bila na nivou željene", kaže savjetnik šefa stručnog štaba Mornara Đorđija Pavićevića, njegov brat Mihailo.

Meč protiv tima iz Litvanije dolazi uoči meča koji Barani sa nestrpljenjem očekuju, u subotu u svojoj dvorani protiv Krke. Duel protiv neugodnog rivala biće prava uvertira pred taj, izuzetno važan meč. Ipak,

Mornar želi da pred domaćim navijačima i u ovom takmičenju ostavi dobar utisak...

"Nema dileme da nas čeka težak i uzbudljiv meč. Radi se o kvalitetnom rivalu, koji je u dosadašnjem dijelu LŠ odigrao odlično sve duele, i nalazi se na diobi prve pozicije sa ekipom Avelina. Moramo biti pravi i ovoga puta, a nadam se da će odbrana biti na visini zadatka. Imamo malih kadrovskih problema jer u ekipi neće biti povrijeđenog Marka Ćalića. U timu će ponovo biti i novajlija Tejtum. U ovom takmičenju branimo čast crnogorske košarke i takav nam je pristup u svakom meču, iako nas čeka važan duel protiv Krke", jasan je Mihailo Pavićević.

Meč Mornar - Juventus u barskoj „Topolici” počinje u 18.30 sati.

Bonus video: