Zuros pred debi: Veliki sam optimista

Zadovoljan sam angažovanjem igrača. Vjerujem u njih, veliki sam optimista, ali je potrebno i vrijeme da uspostavimo neki novi sistem i folozofiju", kazao je Zuros
0 komentar(a)
Zuros, Bokan, Foto: Savo Prelević
Zuros, Bokan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2016. 12:32h

Ilijas Zuros debitovaće u nedjelju na klupi Budućnost Volija - pred njim i njegovim izabranicima je "obaveza" da protiv Olimpije prekinu niz od tri poraza (dva u Evrokupu i jedan u ABA ligi).

Grčki trener, koji je naslijedio Vlada Šćepanovića, odradio je samo dva treninga sa ekipom, gledao je uživo u duelu sa Mursijom, i logično da je rano za zaključke...

"Ne mogu da kažem sada koliko je ekipa spremna, jer smo imali samo dva zajednička treninga. Zadovoljan sam angažovanjem igrača. Vjerujem u njih, veliki sam optimista, ali je potrebno i vrijeme da uspostavimo neki novi sistem i folozofiju", kazao je Zuros.

Sezona je u punom jeku, vremena za trening nema previše i to je problem...

"Imamo mnogo utakmica i putovanja, biće teško dok ne uđemo u zajednički ritam. A zajedništvo mora da bude snaga ovog tima. Potrebna nam je i podrška navijača, posebno u ovakvim trenucima", rekao je Zuros.

Olimpija je odigrala osam utakmica do sada i ostvarila tri pobjede. Dva puta je, međutim, gubila u produžecima, kao recimo od Partizana u Beogradu.

"Olimpija igra dobru košarku, tri meča je izgubila na jednu loptu. Neće nam biti lako, ali ako se budemo pridržavali plana, vjerujem da ćemo pobijediti i izaći iz krize", kazao je Nemanja Vranješ.

Budućnost će vjerovatno igrati bez Šona Džejmsa, koji ima problem sa koljenom, a van ekipe je i Aleksa Ilić, takođe zbog povrede.

Bonus video: