Vujošević: Već smo pokazali da znamo protiv Mega Leksa

Meč protiv ekipe Mega Leksa, koja je protivnik Mornaru i u grupnoj fazi Lige šampiona, možda je i prilika da se upiše trijumf na strani. Iako neće biti nimalo lako.
60 pregleda 0 komentar(a)
mORNAR mEGA, Foto: Www.basketballcl.com
mORNAR mEGA, Foto: Www.basketballcl.com
Ažurirano: 19.11.2016. 10:58h

Košarkaši Mornara pokušaće u Sremskoj Mitrovici da naprave brejk nakon neočekivanog poraza od Zadra na domaćem parketu, i na taj način ostvare zacrtani cilj u dosadašnjem dijelu šampionata ABA lige.

Barani su u svim dosadašnjim mečevima bili na visini zadatka, ali se bodovi u duelima sa direktnim konkurentima za što bolji plasman moraju osvajati, ukoliko je to moguće i na gostovanjima. I toga su svjesni svi u timu Đorđija Pavićevića.

Meč protiv ekipe Mega Leksa, koja je protivnik Mornaru i u grupnoj fazi Lige šampiona, možda je i prilika da se upiše trijumf na strani. Iako neće biti nimalo lako.

Upravo je to pokazao prvi meč ovih rivala u trećem kolu FIBA takmičenja....

"Neće nam biti lako, ali su svi mečevi u ABA ligi takvi. Jednostavno, većina ekipa osim onih iz gornjeg doma su približnog kvaliteta i iznenađenja su moguća. Mi u svakom meču do kraja prvog dijela šampionata moramo ići na pobjedu. To je računica koja je jasna svima. Igrali smo već sa ekipom Mege i vidjeli da se radi o kvalitetnom, mladom i poletnom timu. I sada očekujem otprilike sličnu utakmicu, uzbudljivu i neizvjesnu do samog kraja. Ne želimo da prijetimo rivalu, ali naš mentalitet u ovom meču mora da bude pobjednički. U timu će biti i novajlija Kameron Tatum. Oporavili su se Radunović i Dikerson, tako da ćemo nastupiti u najboljem sastavu", jasan je Pavićević.

A poraz od Zadra je već zaboravljen, iako su svi u taboru barskog predstavnika dobro analizirali nedostatke u igri u tom meču.

I centar Radoje Vujošević se nada trećem trijumfu svog tima u ABA ligi.

"Naš posljednji trijumf u takmičenjima u kojima nastupamo je upravo bio protiv ekipe Mega Leksa, tako da znamo kakav nas meč očekuje. Rival ima veliki broj kvalitetnih igrača, ali mi moramo uraditi sve što je do nas da prekinemo seriju od četiri vezana poraza na dva fronta na kojima nastupamo", kategoričan je Vujošević.

Bonus video: