Košarkašice sjutra protiv Albanije

Izabranice Momira Milatovića su dobile prvi međusobni duel (99:39), a nakon četiri odigrana kola imaju polovičan učinak.
0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 18.11.2016. 15:43h

Košarkašice Crne Gore sjutra u Tirani protiv Albanije nastavljaju kvaifikacije za Evropsko prvenstvo, utakmicom petog kola grupe C.

Izabranice Momira Milatovića su dobile prvi međusobni duel (99:39), a nakon četiri odigrana kola imaju polovičan učinak.

Slavile su i protiv Velike Britanije 78:64, od koje su doživjele i poraz u Mančesteru 71:67. Imaju i poraz od Italije 57:56. Albanija je, sa druge strane, bez pobjede u prva četiri kola.

Duel u Tirani biće, zapravo, samo uvertiza za meč sa Italijom, u srijedu u Podgorici, u kojem "crvene" moraju da, takođe, da slave kako bi obezbijedile vizu za EP u Češkoj.

"Ne bi trebalo da imamo problema protiv Albanije, a onda se okrećemo duelu protiv Italije koji je odlučujući u nastojanju da ostvarimo zacrtani cilj", kazao je selektor Crne Gore Momir Milatović.

Duele sa Albanijom i Italijom preskočiće Amerikanka Anđelika Danijel Robinson, koja se povrijedila na treningu, a vjerovatno protiv Albanije neće igrati nedovoljno oporavljene Irena Matović i Nataša Popović.

"Nemamo međutim, razloga da pričamo o problemima, već moramo dobro da se pripremimo i da se plasiramo na Eurobasket, a onda će sve biti lakši. Znam dobro koji kvalitet posjeduje naša ekipa i ukoliko motiv bude na najvšem nivou u što ne sumnjam, smatram da možemo do pobjede protiv Italije pred našim navijačima. Raduje me forma igračica koji su nosioci igre i uz podršku navijače, vjerujemo u pobjedu", zaključio je Milatović.

Duel Albanije i Crne Gore u Tirani počeće u 18 sati.

U drugom meču te grupe Italija će u 20 sati i 45 minuta ugostiti selekciju Velike Britanije.

Bonus video: