Zuros gledao novi poraz Budućnosti

Za posebnu analizu je posljednja četvrtina u kojoj Budućnost nije ispratila ritam gostiju, koji su taj period dobili rezultatom 28:14
10 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2016. 20:04h

Košarkaši Budućnost Volija doživjeli su i peti poraz u Evrokupu – Mursija je slavila u Morači 86:75.

Ilijas Zuros sa tribina je gledao poraz njegovog budućeg tima i sigurno vidio da ima mnogo posla, s obzirom na brojne oscilacije tokom cijelog meča.

Za posebnu analizu je posljednja četvrtina u kojoj Budućnost nije ispratila ritam gostiju, koji su taj period dobili rezultatom 28:14.

Budućnost je odigrala dobru prvu četvrtinu, a serijom 12:0 u periodu od četvrtog minuta do minut i po prije kraja tog perioda, stekla deset poena prednosti (18:8).

Plus 10, “plavi” su ponovo imali i u finišu prvog poluvremena (41:31), ali nisu uspjeli da se odlijepe.

Preko raspoloženog brazilskog centra Vitora Faveranija, Mursija je držala priključak, ali je Budućnost u posljednju četvrtinu ušla sa tri poena zalihe.

Brzo se prednost istopila, šest minuta i 50 sekundi prije kraja meča gosti su preokrenuli na 65:63.

Minut i po kasnije, trojkom Fakunda Kampaca, stekli su sedam poena prednosti (70:63) i u finiš ušli sa rezultatskom kontrolom i psihološki stabilniji.

Trojkama Markusa Vilijamsa i Džej Ar Rejnoldsa, Budućnost je, međutim, održavala rezultatsku neizvjesnost, ali je posljednji trzaj bio kod rezultata 73:71 za goste.

Domaćin u naredna dva minuta nije imao rješenje u napadu, a španski tim mini-serijom 9:0 (trojke Kampaca i Rohasa, ta koš uz dodatno bacanje Faveranija), prelomio utakmicu...

Najefikasniji u Budućnosti bio je Markus Vilijams sa 23 poena, dvocifreni su bili još Džej Ar Rejnolds sa 11 i Šon Džejms sa 10.

Vitor Faverani završio je meč sa 21 poenom, bez promašaja iz igre (10-10), dok je Fakundo Kampaco imao 14 poena i devet asistencija.

Naredni meč u Evrokupu, Budućnost Voli igra za sedam dana protiv Unikahe u Malagi.

Bonus video: