Milatović: Imamo kvalitet za Italiju

"Ne bi trebalo da imamo problema protiv Albanije, a onda se okrećemo duelu protiv Italije koji je odlučujući u nastojanju da ostvarimo zacrtani cilj", dodao je crnogorski selektor.
50 pregleda 2 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 16.11.2016. 19:32h

Košarkašice Crne Gore od ponedjeljka se u Podgorici pripremaju za dva posljednja duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj - izabranice Momira Milatovića u subotu gostuju Albaniji, dok će u srijedu u Podgorici protiv Italije igrati odlučujući meč u borbi za plasman na Eurobasket.

"Očekivao sam da će djevojke na pripreme doći u boljoj formi s obzirom na to da je klupska sezona odavno počela. Da nijesu u najboljoj formi vidjelo se i u februarskom terminu kvalifikacija i očigledno je da novi sistem takmičenja predstavlja problem. Većina igračica u posljednjem trenutku pronalazi angažman ili u klubovima ne rade potrebnim intezitetom da bi spremne došle na pripreme. Ali, već nakon februarske akcije smo se adaptirali na to i shvatili da moramo da radimo naporno kako bi dostigli željeni nivo forme", kaže Milatović.

Nakon startnih pobjeda protiv Velike Britanije i Albanije u novembru prošle godine, „crvene'' su u februaru poražene u gostima od Italije i Velike Britanije, čime su dovele u pitanje četvrto učešće na EP.

Sve je međutim, i dalje u rukama Jelene Škerović i saigračicica jer bi pobjedama protiv autsajdera Albanije i Italije, koja ima maksimalan učinak nakon četiri kola, ostvarile cilj i izborile učešće na šampionatu u Češkoj.

"Naša želja je da se spremimo na najbolji mogući način za duel protiv Italije, a vjerujem da kvalitet Dubljević, Perovanović, Škerović i mlađih djevojaka, daje za pravo da možemo da se nadamo pozitivnom ishodu. Ne bi trebalo da imamo problema protiv Albanije, a onda se okrećemo duelu protiv Italije koji je odlučujući u nastojanju da ostvarimo zacrtani cilj", dodao je crnogorski selektor.

Milatović ističe da ima problema sa ekipom jer se na treningu povrijedila Anđelika Danijel Robinson.

"Teško je očekivati da će biti spremna za duel protiv Italije. Takođe, imamo problem zbog povrede Irene Matović i u naredna dva dana biće poznato da li će biti u prilici da nam pomogne protiv Italije, a i Nataša Popović je pod znakom pitanja jer je sa povredom došla na pripreme reprezentacije. Nemamo međutim, razloga da pričamo o problemima, već moramo dobro da se pripremimo i da se plasiramo na Eurobasket, a onda će sve biti lakši. Znam dobro koji kvalitet posjeduje naša ekipa i ukoliko motiv bude na najvšem nivou u što ne sumnjam, smatram da možemo do pobjede protiv Italije pred našim navijačima. Raduje me forma igračica koji su nosioci igre i uz podršku navijače, vjerujemo u pobjedu", zaključio je Milatović.

Bonus video: