Mornar nemoćan protiv Avelina

Italijani su dominirali u "Topolici", slavili rezultatom 76:67 i nanijeli jedinom crnogorskom predstavniku u ovom takmičenju treći poraz
4 komentar(a)
Mornar - Avelino, Foto: FIBA
Mornar - Avelino, Foto: FIBA
Ažurirano: 15.11.2016. 18:54h

Mornar je u evidentnoj igračkoj i rezultatskoj krizi, pa ni poraz od Avelina u 5. kolu FIBA Lige šampiona ne može da bude iznenađenje.

Italijani su dominirali u "Topolici", slavili rezultatom 76:67 i nanijeli jedinom crnogorskom predstavniku u ovom takmičenju treći poraz.

Treći ukupno, ali prvi u Baru, nakon što je Mornar u uzbudljivim završnicama pobjeđivao belgijski Ostende, pa Mega Leks.

Za razliku od tih mečeva, sada je sve išlo u jednom smjeru, Avelino je već u prvoj četvrtini došao do dvocifrene razlike (25:15) i bez većih problema čuvao prednost...

Avelinu je ovo četvrti trijumf, a jedini poraz je upisao u prošlom kolu na svom terenu od Ostendea.

Lamont Džons je sa 28 poena (trojke 5-4) bio najbolji u redovima Mornara, Oktavijus Elis je dodao 19 (šut iz igre 11-9), ali je izostala podrška ostatka ekipe.

"Psihološki smo loše ušli u meč, a takvom pristupu je najviše kumovao poraz u prošlom kolu ABA lige od Zadra. Samim tim ni otvaranje duela, a naročito prva četvrtina, nije odigrana onako kako je dogovoreno u svlačionici. I ovog puta je bilo jasno da je Avelino kvalitetna ekipa, koja je od starta nametnula svoj ritam, znala da stečenu prednost sačuva do kraja i stigna do zasluženog trijumfa. Rekli smo i prije ovog duela da ćemo se malo više okrenuti obavezama u regionalnom takmičenju, iako našim navijačima dugujemo dobre igre i u Ligi šampiona", kazao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Goste je predvodio Džo Reglend (22), a Edonis Tomas je upisao 13 pogodaka.

U istoj grupi, litvanski Juventus je bio ubjedljiv protiv Cibone (104:82), a sjutra se sastaju Ostende i Mega Leks.

Mornar u narednom kolu (23. novembra) igra u Baru protiv Juventusa.

Mornar - Avelino 67:76 (21:26, 17:16, 13:17, 16:17)

Bar - Sportska dvorana „Topolica”. Gledalaca: oko 1.500. Sudije: Poursanidis (Grčka), Hrusa (Češka), Jilmaz (Turska).

Mornar: Hadžibegović, Ćalić 3, Krstić 2, Džons 28, Radunović, Mijović, Elis 19, Vujošević 5, Korać, Mugoša 3, Voler 4, Dikerson 3.

Avelino: Zerini 2, Regland 22, Grin 6, Esposito, Leunen 9, Gusin 9, Severini, Randolf 5, Obashan 4, Fesenko 7, Tomas 12, Parlato.

Bonus video: