Šta je rekao Zuros na predstavljanju

"Ekipa mora da igra dobru odbranu i tako ćemo se postaviti. Odbranom se može nadoknaditi i lošije napadačko izdanje. Samo pravom odbranom možemo da ostanemo u borbi za najviši plasman u ABA ligi", kazao je Zuros.
0 komentar(a)
Zuros, Foto: Savo Prelević
Zuros, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2016. 14:55h

Ilijas Zuros stigao je danas u Podgoricu i zvanično pruzeo klupu Budućnosti.

Njegov dolazak juče je najavio predsjednik kluba Dragan Bokan.

Zuros ima 50 godina i sjajnu karijeru, u kojoj je, između ostalih vodio Olimpijakos i Aris, kao i reprezentaciju Grčke, te Žalgiris i Efes.

On je bio selektor reprezentacije Gruzije, koja je igrala sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za Eurobasket.

Iskusni grčki trener vrlo brzo je prihvatio poziv čelnika Budućnost Volija. Razgovori su trajali jedan dan.

"Sve se dogodilo veoma brzo. Razgovori su počeli u nedjelju kasno uveče i već sam tu. "Drago mi je što sam u velikom timu, sa velikim potencijalom. Prethodni trener je uradio dobar posao i vjerujem da ćemo nastaviti tako", kazao je Zuros.

Zuros je u prvom obraćanju medijima naveo da će insistirati da njegov tim bude odbrambeno snažan. U odgovoru na pitanje da li to znači da je uočio da je Budućnost do sada imala problema u defanzivi, dao je, očekivano, diplomatski odgovor.

"Ne mogu da govorim šta se događalo do sada, već samo o onome što će se događati poslije sjutrašnjeg dana. Košarka nije samo odbrana, naravno, mora da se vodi računa I o napadu, ali odbrana na kraju sezone daje rezultate. Odbrana daje sigurnost I samopouzdanje, a ta dva elementa su uslov da se igra I dobar napad. Ono što prvo kažem gdje god da dođem jeste da moja ekipa mora da igra dobru odbranu i tako ćemo se postaviti. Odbranom se može nadoknaditi i lošije napadačko izdanje", naglasio je grčki trener.

Zuros je naslijedio Vlada Šćepanovića, koji je podnio ostavku nakon dva vezana poraza - od Bajerna u Evrokupu i Karpoša u ABA ligi.

"Teško je raditi na od sredine sezone I mijenjati filozofiju, ali mislim da igrači imaju visoki nivo košarkaške inteligencije pa se nadam da neće biti mnogo problema. Govoreći uopšteno o timu, možemo da ostvarimo velike stvari, ako budemo zajedno i držimo se zajedno. Timski duh je najvažniji. Kada to postoji onda se i problemi lakše rješavaju", rekao je Zuros.

"U poslu sam 30 godina, volim ovaj posao I ovu igru. Naš posao je veoma težak, a klub je iznad svega. U ovom slučaju Budućnost je najvažnija. Ponavljam, samo svi zajedno možemo da doprinesemo uspjesima kluba", zaključio je Zuros.

On će na klupi Budućnosti debitovati u nedjelju, protiv Olimpije u Morači, u desetom kolu ABA lige.

Bonus video: