Šćepo nakon ostavke: Loše je što su stvari sa strane uticale na rezultat

"Nije lako kada se utakmica izgubi na košarkaški način, ali se to brzo prebrodi. Ali, kada se vidi da je u pitanju nešto više od košarke, onda se zapitate da li više ima prostora da se radi", kazao je Šćepanović
64 pregleda 48 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: ABA LIGA
Vlado Šćepanović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 13.11.2016. 17:18h

Četiri i po mjeseca trajao je trenerski debi Vlada Šćepanovića na klupi Budućnost Volija, a odluka da se povuče donijeta je u nekoliko dana.

Šćepanović je za TV Vijesti kazao da u posljednje vrijeme atmosfera u ekipi nije bila košarkaška, te da su "bočni vjetrovi" bili veliki...

"Došlo je do toga da je bilo nemoguće raditi", kazao je Šćepanović.

Dva poraza, od Bajerna i Karpoša, preciznije način na koji su utakmice izgubljene, dovele su do ovakvog epiloga.

"Nije lako kada se utakmica izgubi na košarkaški način, ali se to brzo prebrodi. Ali, kada se vidi da je u pitanju nešto više od košarke, onda se zapitate da li više ima prostora da se radi. U utakmicama protiv Bajerna i Karpoša, kada sam vidio da sam ja praktično nemoćan i da postoji atmosfera u kojoj se ne daje maksimum, onda je to zabrinjavajuće i tu trener ne može ništa da učini", kazao je Šćepanović.

U takvom ambijentu ostavka je, kaže, bila logičan izbor, a razumljivo - ne upire prstom ni u koga, samo nagovještava:

"Nisam želio da klub postane talac zbog mene i da neko ispašta zbog mene, ne znam iz kojih razloga. Očigledno su bili preveliki pritisci na igrače, od ljudi za koje ja i znam. Neke stvari sam saznao prethodnih dana i nije lako. Trener sa tim ne može da se nosi. Vidio sam na posljednje dvije utakmice da je u košarkaškom dijelu teško bilo šta napraviti. Riješio sam da se povučem i da to ostavim nekom ko će moći da vodi tim bez pritisaka i "vjetrova", kazao je Šćepanović.

Šćepanović je kazao da nema ništa da zamjeri predsjedniku kluba Draganu Bokanu, koji je donio hrabru odluku i ukazao mu šansu.

"Zahvalan sam upravi. Veliku hrabrost je iskazala Budućnosti na čelu sa Draganom Bokanom pruživši mi priliku da radim. Sigurno da to nije bila laka odluka za njih, dati podršku nekom ko se nije bavio tim poslom do tada. Na kraju krajeva, i sigurno pod nekim pritiskom određenih košarkaških krugova da se tako nešto ne desi. Bila je to njihova velika i hrabra odluka i ja im na tome zahvaljujem. Učinio sam sve što sam mogao da opravdam njihovo povjerenje", kazao je Šćepanović.

Svom nasljedniku, petom treneru Budućnosti u posljednjih godinu (nakon Igora Jovovića, Luke Pavićevića i Igora Đaletića), Šćepanović ostavlja dobar učinak u ABA ligi od osam pobjeda i jednog poraza.

"Mislim da je fenomenalan skor, bez obzira na kiks od Karpoša. Bilo ko sljedeći da dođe imaće olakšan posao u nastavku. Meni je žao zbog Evrokupa. Stranci koji su dovedeni da odigraju najbitnije utakmice nisu bili na najboljem nivou. Ne možete da očekujete od mladih igrača da nose tim, jer nisu imali iksustva. Kada se sve sabere, sa svim problemima od prvog dana, mislim da smo napravili fenomenalan rezultat", kazao je Šćepanović.

Šćepanović je imao poruku za klub i navijače:

"Navijaću uvijek za njih. Biću tu za sve što im bude trebalo u bilo kom smislu. Imali smo korektnu saradnju od prvog dana. To što se desilo, nije smak svijeta, ali je loše kada neke stvari sa strane dođu toliko blizu da utiču na rezultat i život kluba", kazao je Šćepanović.

Bonus video: