Pavićević: Znamo kako do pobjede

Mornar je pojačao Amerikanac Kameron Tatum, pa Barani sa puno entuzijazma dočekuju Zadar
0 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Filip Roganović
KK Mornar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.11.2016. 11:36h

Košarkaši Mornara sa velikim nestrpljenjem, uvjereni u sopstveni kvalitet, dočekuju možda i najvažniju utakmicu u dosadašnjem dijelu šampionata ABA lige. Nakon serije teških i neugodnih duela, u kojima su Barani ulogu favorita prepuštali rivalima, u ovome, ipak, domaćin ima mogućnost da novim trijumfom na domaćem parketu preskoči na tabeli jednog od direktnih konkurenata za željeni plasman. I svi u taboru barskog predstavnika su podređeni ostvarenju tog cilja. Zadar je rival koji se ne smije potcijeniti, svako opuštanje ili pad koncentracije može skupo koštati tim Đorđija Pavićevića.

"Iza nas je ostala serija teških mečeva protiv rivala koji su se već sada izdvojili u gornjem domu tabele. Na domaćem parketu protiv timova približnog kvaliteta, moramo i uvijek ćemo ići na pobjedu. Zadar je jedan od njih, a mislim da imamo recept da ih savladamo. I ovoga puta ćemo igrati brzu košarku, a akcenat će biti stavljen na jaku odbranu. Potrebna nam je maksimalna koncentracija od početka do kraja", rekao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Kako je saopštio Pavićević, u toku je dogovor oko sporazumnog raskida saradnje sa centrom Mladenom Pantićem. Mornar je objavio da je doveo novog Amerikanca, Kamerona Tatuma, 27-godišnjaka koji igra na pozicijama dva i tri, a prošle sezone je nastupao za poljski Turov. U Fiba kupu imao je učinak 13,3 poena i 3,8 skokova po meču.

Za meč sa Zadrom Kol Dikerson se vraća u tim nakon kraće pauze, a pod znakom pitanja je nastup iskusnog Balše Radunovića zbog problema sa visokom temperaturom.

"Realno, ne može se od Volera očekivati da u ovom napornom ritmu odigra sve utakmice na vrhunskom nivou bez prave i jake zamjene. Hadžibegović je tu, igra sve bolje, ali nam je pojačanje bilo neophodno", zaključuje Pavićević.

I kapiten Marko Mijović očekuje treći trijumf u ABA ligi, ali naglašava da opuštanja ne smije i ne može biti...

"Svaki pad u igri nas je koštao dobrog rezultata, i to nam se u ovom meču ne smije dogoditi. Imamo kvalitet, ali je vrlo bitno da nam koncentracija bude na maksimalnom nivou tokom sva četiri perioda igre. Očekujemo i veliku podršku sa tribina", jasan je Mijović.

Večerašnji meč u „Topolici” počinje u 21 sat.

Bonus video: