Pavićević: Poštujemo Zadar, ali želimo pobjedu

2 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 12.11.2016. 17:04h

Posljednju pobjedu u ABA ligi košarkaši Mornara zabilježili su protiv FMP-a u “Topolici”, prije mjesec dana. Duel sa Zadrom u Baru ili jadranski derbi, biće prilika za prekid negativnog niza od tri poraza.

Tim Đorđija Pavićevića nakon osam kola je na skoru od dvije pobjede i šest poraza, dok Zadar ima trijumf više.

“Poštujemo Zadar, ali mi smo u duelima sa ekipama našeg ranga favoriti u “Topolici”. Igraćemo kao i uvijek kod kuće, u brzom ritmu i jako u odbrani. Ulazimo u seriju utakmica sa rivalima našeg kvaliteta i moramo da pobjeđujemo kako bismo obezbijedili bodovnu zalihu za miran nastavak takmičenja”, kazao je Pavićević, koji će protiv Zadra moći da računa na Kola Dikersona.

"Dikerson je dobro odradio posljednji trening i biće u rosteru. Balša Radunović ima temperaturu i neizvjesno je njegovo učešće, ostali su spremni da daju sve od sebe kako bi Mornar uknjižio treću pobjedu u ABA ligi”, kazao je Pavićević.

Kapiten Marko Mijović uvjeren je u treći trijumf u sezoni.

“Zadrani su nam protivnik po mjeri, a u našoj “Topolici” takve rivale moramo da dobijamo. Na obje utakmice u Zagrebu bilo je dovoljno da samo malo padnemo u igri, pa da domaće ekipe naprave razliku. Protiv Zadra ne smije biti opuštanja ni u jednoj četvrtini. Želimo pobjedu i mislim da ćemo je ostvariti”, kazao je Mijović.

Pantić otišao, stiže novi Amerikanac Tatum

Nakon osam kola Mornar je odlučio da prekine saradnju sa Mladenom Pantićem.

34. godišnji centar u ABA ligi je prosječno na parketu boravio osam minuta uz vrlo skroman učinak od dva poena, što je bilo dovoljno za raskid saradnje. Barani su najavili angažovanje novog Amerikanca.

Član Mornara postaće Kameron Tatum, 27-godišnjak koji igra na pozicijama dva i tri, a prošle sezone je nastupao za poljski Turov.

U Fiba kupu imao je učinak 13,3 poena i 3,8 skokova po meču.

Bonus video: