"Zicer" u Skoplju, Šćepanović traži reakciju

Svaki igrač je u obavezi da pruži maksimum, i ako treba da ode i preko bola i preko ponosa. Sport ne priznaje povrijeđene i uvrijeđene, samo hrabre i odvažne”, kazao je Šćepanović
55 pregleda 4 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Aba-liga.com
Vlado Šćepanović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 11.11.2016. 17:00h

Košarkaši Budućnost Volija sjutra od 17 sati u Skoplju igraju meč sa Karpoš Sokolijem, u 9. kolu ABA lige.

Biće to duel lidera i fenjeraša.

Budućnost je, uz Crvenu zvezdu, jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku sezone, dok je debitant u regionalnom takmičenju i dalje bez pobjede.

Meč u Skoplju je “zicer” da se nastavi trijumfačan niz, ali i prilika da se donekle ublaži težak poraz u Evrokupu protiv Bajerna 68:44.

“Očekuje nas teška utakmica, iako rival nema pobjedu u dosadašnjem dijelu takmičenja. To je tim koji je mnogo utakmica izgubio u posljednjim trenucima meča. Promjenili su trenera i ekipe obično pozitivno reaguju nakon toga”, kazao je Šćepanović koji u Skoplju neće moći da računa na Nemanju Gordića.

“Iako smo umorni i nekompletni imamo obavezu da dobijemo meč. Kako je Bajern reagovao nakon teškog poraza od Bamberga, očekujem da i mi na isti način reagujemo nakon teškog poraza u Evrokupu. Svaki igrač je u obavezi da pruži maksimum, i ako treba da ode i preko bola i preko ponosa. Sport ne priznaje povrijeđene i uvrijeđene, samo hrabre i odvažne”, kazao je Šćepanović.

Džej Ar Rejnolds očekuje maksimalan pristup protiv debitanta u ABA ligi.

“Ne obraćamo pažnju na to što protivnik nema pobjedu u ABA ligi. I taj podatak nećemo uzati ‘zdravo za gotovo’, moramo ozbiljno shvatiti ovaj meč. Oni igraju dobro na svom terenu. Moraćemo da izađemo na parket fokusirani, spremni da odigramo na visokom nivou svih 40 minuta”, kazao je Rejnolds.

Bonus video: