Barani bi da ponovo budu ravnopravan protivnik

Naš predstavnik je u prva tri kola upisao dvije pobjede, protiv belgijskog Ostendea (85:83) i Mega Leksa (87:85), te poraz u gostima od Tenerifa (103:57), dok je Cibona doživjela sva tri poraza
0 komentar(a)
Mornar - Crvena zvezda, Foto: Savo Prelević
Mornar - Crvena zvezda, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2016. 11:22h

Mini turneju po Zagrebu (proteklog vikenda su gostovali Cedeviti, u ABA ligi), košarkaši Mornara nastavljaju i zaključuju večerašnjim duelom (20 sati) sa Cibonom u 4. kolu grupe D FIBA Lige šampiona.

Naš predstavnik je u prva tri kola upisao dvije pobjede, protiv belgijskog Ostendea (85:83) i Mega Leksa (87:85), te poraz u gostima od Tenerifa (103:57), dok je Cibona doživjela sva tri poraza.

Barani su već jednom ove sezone odmjerili snage sa rivalom koji će u ovom meču nastojati da anulira loš učinak u dosadašnjem dijelu ovog takmičenja.

Prije mjesec tim Đorđija Pavićevića bio je na pragu pravog iznenađenja u ABA ligi, ali su popularni „cibosi“ tada ipak stigli do trijumfa (91:89).

Ovog puta očekuje se bitno drugačiji meč, tim prije što se radi o utakmici u kojoj domaćin mora pokušati da stigne do trijumfa...

"Nismo loše startovali u Ligi šampiona, za razliku od Cibone koja je praktično pred imperativom pobjede. Rekao sam i ponoviću, ne pravimo nikakvu razliku između takmičenja u kojima nastupamo. Bili smo ravnopravan rival kvalitetnoj ekipi iz Zagreba u prethodnom odmjeravanju snaga u ABA ligi. Zašto i sada ne bi bilo tako", kategoričan je Pavićević.

I do sada se potvrdilo da Cibona nije ista ekipa ako u timu nije talentovani Ante Žižić…

"Žižić je jedan od najperspektivnijih igrača sa ovih prostora. Ukoliko on izostane, naše šanse za dobrim rezultatom su znatno veće. Čak i ako bude u sastavu, to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Moramo dodatno poraditi na koncentraciji u trećoj četvrtini, jer smo sve mečeve ove sezone, u kojima smo poraženi, kontrolisali do odlaska na odmor. Nadamo se novom pozitivnom rezultatu", zaključuje Pavićević.

Bonus video: