Đorđević poslije 15 godina u Podgorici: Očekujem vedra lica, a zvižduke kad počne meč

"Očekujem jako tešku utakmicu. Budućnost ima hrabru, jaku ekipu. Ekipu koja se nikad ne predaje, koja zna da igra košarku", rekao je Đorđević
325 pregleda 17 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta
Ažurirano: 08.11.2016. 16:23h

Poslije tačno 15 godina Saša Đorđević, jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, pojaviće se u Morači.

On je 2001. igrao za Real protiv Budućnosti u Evroligi, a sjutra će prvi put biti u ulozi trenera.

Đorđević je ovog ljeta stigao u Bajern, nakon što je sa selekcijom Srbije osvojio olimpijsko srebro.

Prošle sezone trenirao je Panatinaikos, a vodio je i Armani.

Na pitanje kakav prijem očekuje u Morači odgovorio je:

“Uglavnom se koncentrišem na utakmicu, a već sam igrao u gradovima gdje sam ostavio neki trag. Nadam se vedrim licima, lijepom prijemu, a poslije toga zvižducima i navijanju za Budućnost, što je i normalno”, kazao je Đorđević za TV Vijesti.

Sjeća se Đorđević posljednje utakmice u Podgorici...

“Čini mi se da smo pobjedili tada. Jako su lijepa sjećanja na taj period. Najljepši dani sportiste su igrački dani. Mi koji se bavimo sportom, odnosno košarkom, na drugi način smo asistenti, 'spojleri'. Igrači su ti koji se zabavljaju, mi smo tu da im pomognemo”, kazao je Đorđević.

Bajern nakon teškog poraza od Bamberga u Bundes ligi dolazi u Podgoricu. Tim iz Minhena ima, međutim, dvije pobjede u Evrokupu, dok je Budućnost na nuli.

“Očekujem jako tešku utakmicu. Budućnost ima hrabru, jaku ekipu. Ekipu koja se nikad ne predaje, koja zna da igra košarku. Vilijams je lider, ali tu su i Savović, Suad Šehović...”, kazao je Đorđević.

Đorđevića i Vlada Šćepanovića veže svjetsko zlato iz Atine 1998. godine sa reprezentacijom SR Jugoslavije – njih dvojica bili su u timu koji je osvojio Mundobasket.

“Jako mi je drago što je Vlado sjeo na vruću trenersku klupu. Drago mi je zbog njega i što ću ga vidjeti sjutra”, kazao je Đorđević.

Imate li nešto da mu poručite?

“To ću mu reći kad se vidimo”, kratak je bio Đorđević.

Đorđević, kad god ima vremena, prati mečeve Budućnosti u ABA ligi, ne samo zbog pripreme meča sa njegovim timom.

“Klub ima iskustva kako da napravi ambijent i u samom gradu, kako da napravi kontakt sa ljudima koji prate i vole klub. Krenuli su dobro i sigurno da Budućnost neće odustati od titule u ABA ligi”, kazao je Đorđević.

Od ove godine krenuo je novi sistem Evrolige i Evrokupa. Đorđević nema ništa protiv košarkaških inovacija.

“To je u redu, ali samo da se održi. Da mi koji radimo znamo na čemu smo i da se naviknemo. Sigurno da je svaka promjena dobrodošla, samo da se održi”, kazao je Đorđević.

Sa Srbijom na zlato na Eurobasketu

Iza Đorđevića je uspješna i dinamična godina. Sa reperezentacijom Srbije ovog ljeta je osovio srebro na Olimpijskim igrama u Riju. Da li je Srbija jedan od kandidata za zlato na Eurobasketu?

“Tu imamo velike ambicije. Tu će biti momci koji su iznijjeli najveći teret ovog ljeta. Ekipa koja je posljednje tri godine zajedno - nastavlja zajedno. Računam i na Stefana Markovića. Moja velika obaveza je da Stefana ubjedim da ostane dio ovog tima, da odigra još jednu godinu u dresu reprezentacije. Prerarno se oprostio. On je odličan čovjek, momak, sa velikim karakterom. Njegov karakter je preslikan na našu reprezentaciju i na našu igru ”, kazao je Đorđević.

Bonus video: