U Sankt Peterburgu za evropski prvijenac

Podgoričani su u prva dva kola poraženi od španskih ekipa, u gostima od Mursije (86:77), a u „Morači” od Unikahe (86:62)
0 komentar(a)
Budućnost, Krka, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Krka, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.11.2016. 09:00h

Nakon pobjede protiv Partizana u Beogradu, sedme u isto toliko mečeva u ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija su se odmah okrenuli takmičenju gdje do sada nijesu osjetili ukus pobjede - izabranici Vlada Šćepanovića večeras (18.45) u Sankt Peterburgu gostuju ruskom Zenitu, u četvrtom kolu grupe C Evrokupa.

Podgoričani su u prva dva kola poraženi od španskih ekipa, u gostima od Mursije (86:77), a u "Morači" od Unikahe (86:62).

"Očekujemo veoma tešku i fizički zahtjevnu utakmicu. Imali smo samo jedan trening da pripremimo utakmicu. Uz veoma naporan put, nije bilo vremena za oporavak poslije utakmice sa Partizanom. U svakom slučaju, Zenit je favorit u ovom momentu, ali svakako imamo motiv da odigramo dobru utakmicu i daćemo maksimum u ovom trenutku. Za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo na utakmici", rekao je trener "plavih" Vlado Šćepanović, uz napomenu da na ovom meču ne može da računa na Seada Šehovića, Nemanju Gordića i Aleksu Ilića.

Košarkaši Budućnost Volija već šestu godinu zaredom igraju sa predstavnicima Rusije u Evrokupu. Zenit je, inače, nasljednik Dinama iz Moskovske regije, kao i Trijumfa iz Ljubercija, kluba sa kojim su Podgoričani igrali u sezonama 2006/2007. i 2012/2013.

"Svaka utakmica u Evrokupu je na svoj način teška, to su sve ekipe evroligaškog kvaliteta. Međutim, ni mi nismo bez kvaliteta. Ne idemo s bijelom zastavom na meč sa Zenitom. Pokušaćemo da iznenadimo u Sankt Peterburgu", rekao je Nemanja Vranješ.

Zenit ima polovičan učinak u prva dva kola Evrokupa, pobjedu protiv Bajerna (80:77) i poraz od Mursije (85:83).

"Budućnost je dobra ekipa, ima puno dobrih šutera, a najveći problem za nas je što Budućnost igra sa puno utrčavanja iza leđa odbrane", istakao je trener Zenita Vasilij Karašev.

Bonus video: