Iz Atine u Bar - Zvezda želi nove bodove

„Čeka nas dobra ekipa, posebno kod kuće, mada je Mornar i u gostima imao priliku da dođe do bodova. Iza nas je naporna serija, ali želimo da dođemo do novih bodova”, kazao je Radonjić
1 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Dejan Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.10.2016. 11:44h

Nakon paklenog ritma u Evroligi, i mečeva sa Barselonom i Panatinaikosom, košarkaši Crvene zvezde stigli su u Bar.

ABA liga je prioritet, uvijek je naglašavao trener Zvezde Dejan Radonjić, najavljujući da će njegov tim uraditi sve da ostvari sedmu pobjedu.

„Čeka nas dobra ekipa, posebno kod kuće, mada je Mornar i u gostima imao priliku da dođe do bodova. Iza nas je naporna serija, ali želimo da dođemo do novih bodova”, kazao je Radonjić.

Umor rivala i činjenica da su mečevi Evrolige psihički izuzetno zahtjevni, mogli bi da budu prednost Mornara u ovoj utakmici.

„Malo je vremena za odmor, ritam je naporan. Sada smo u Baru, a nakon tog meča slijedi nam još žešći period, praktično nećemo dolaziti kući”, kazao je crnogorski reprezentativac Milko Bjelica.

Zvezda je na startu Evrolige nadmašila očekivanja, ostvarila dvije pobjede, u prva četiri kola, a da je bilo malo više sreće na startu, protiv Darušafake u Beogradu, sve bi izgledalo još ljepše.

Ipak, pobjede nad Galatasarajem u gostima, a posebno Barselonom u „Areni”, pokazale su da su „crveno-bijeli” spremni da se i ove sezone nadmeću sa snažnijim, bogatijim i iskusnijim od sebe.

„S obzirom na okolnosti, imamo odličan start. Tek je, međutim, početak, očekuje nas 30 mečeva u Evroligi, sa naporima koji će biti izazovni. Vidjećemo kako će se taj ritam odraziti na igru i rezultate. Trenutno razmišljamo samo o Mornaru, potrebni su nam bodovi, jer je ABA liga značajna za nas”, kazao je Radonjić.

„Da nam je prije početka sezone neko ponudio ovakav početak sigurno da bismo ga odmah prihvatili. Ali, nema vremena ni za slavlje ni za analizu, slijede nam nove obaveze”, kazao je Bjelica.

On se ovog ljeta vratio u klub u kome je počeo karijeru, a partijama na početku sezone pokazao da se osjeća ugodno u crveno-bijelom dresu.

„Drago mi je što sam ponovo u timu za koji navijam i volim. Radujem se i što sarađujem sa sa Dejanom. Srećan sam što sam dio svega ovoga i što ćemo se boriti za trofeje”, rekao je Bjelica, koji je propustio kvalifikacioni ciklus sa reprezentacijom Crne Gore, ali želi da se vrati u nacionalni tim za Eurobasket 2017.

„Ako stigne poziv, biću na raspolaganju selektoru”, kratak je bio Bjelica.

Bonus video: