Novi spektakl - stiže Radonjićeva vojska

„Moramo biti realni i ovoga puta i reći da nam u goste stiže prvi favorit ovog takmičenja, ekipa koja je odlično popunjena na svim pozicijama, i ekipa koja i na sceni Evrolige bilježi odlične partije”, rekao je Đorđije Pavićević
11 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: Vijesti
Košarkaši Mornara, Foto: Vijesti
Ažurirano: 31.10.2016. 11:14h

Bar ponovo trese prava „košarkaška groznica” - u okviru 7. kola ABA lige, u dvoranu „Topolica” stiže Crvena zvezda, ekipa koja je i u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja, ali i Evrolige pokazala kvalitet.

Barani su nakon gostovanja na Tenerifama i napornog putovanja, imali tri dana da se pripreme za novo veliko iskušenje. I gostovanje tima koji će pokušati da baš u ovom primorskom gradu nastavi trijumfalnu seriju u ovom takmičenju.

Po riječima potpredsjednika Mornara, Đura Ostojića, interesovanje za ovaj duel je ogromno, a nažalost mnogi navijači ostaće bez željene ulaznice. Ipak, očekuje se posjeta od oko 3.500 ljubitelja košarke...

„Nismo, nažalost, mogli svima da izađemo u susret što se tiče ulaznica za predstojeći meč. Upravo iz ovog razloga sezonske karte su najbolje rješenje za ovakve situacije. Kapacitet „Topolice” nije dovoljan za sve one koji su zainteresovani da uživo isprate ovaj duel, ali mi tu ništa ne možemo da uradimo”.

„Zna se koji su klubovi bili i ostali magnet za publiku. Crvena zvezda je jedan od njih. Klub čiji je kontinuitet odličnih partija prisutan i ove sezone. Klub koji je po mom skromnom mišljenju i najbolji u ABA ligi ove sezone”, rekao je Ostojić.

A Barane nakon dva teška gostovanja (Budućnost i Tenerife) očekuje novi zahtjevan protivnik. Međutim, do sada se ove sezone niko nije „naigrao” košarke u njihovom domu.

I to može biti jedan od glavnih preduslova za novu dobru partiju tima Đorđija Pavićevića...

„Moramo biti realni i ovoga puta i reći da nam u goste stiže prvi favorit ovog takmičenja, ekipa koja je odlično popunjena na svim pozicijama, i ekipa koja i na sceni Evrolige bilježi odlične partije”.

„Ono što je plus za košarkaški Bar jeste činjenica da se sprema novi spektakl u ‘Topolici’. Mi prije svega želimo da popravimo loš utisak iz meča na Tenerifama i vratimo se u dobar ritam pred duele koji nas očekuju”.

„Ako gdje vidim šansu, to je onda u činjenici da su gosti iz Beograda imali paklen ritam u prethodnih deset dana. Međutim, ni to ne mora ništa da znači”, iskren je Pavićević.

Za košarkaše Mornara rival može biti samo dodatni motiv...

„Zna se ko je favorit i nijednog trenutka se ne zavaravamo. Mnogo su jači dolaskom sjajnog Voltersa, i imaju ekipu za puni respekt. Nama takav rival može samo biti motiv više da odigramo iznad naših mogućnosti. Kako god, očekuje nas još jedna sjajna košarkaška predstava u Baru”, kategoričan je iskusni Balša Radunović.

Bonus video: