Saradnja Lovćena i Budućnosti – lijepa priča u interesu crnogorske ženske košarke

Na prvom turniru WABA U17 lige, ŽKK Lovćen-Budućnost će u nedjelju na Cetinju igrati sa Livnom i Posušjem
264 pregleda 0 komentar(a)
ŽKK Lovćen-Budućnost, Foto: Lična arhiva
ŽKK Lovćen-Budućnost, Foto: Lična arhiva
Ažurirano: 29.10.2016. 17:20h

Prevladati lokalno rivalstvo i uskogrude interese u korist zajedničkog dobra – misao je vodilja koja je spojila ženske košarkaške klubove Lovćen i Budućnost.

Cetinjske kadetkinje – tačnije, kompletan prvi tim - pojačane sa dvije košarkašice „plavih“, ove sezone će se oprobati u jakoj regionalnoj konkurenciji i debitovati u WABA U17 ligi.

Trošak takmičenja, koje se odvija po turnirskom sistemu, preuzeće Budućnost.

„Lijepa priča, koja je u zajedničku korist, ali i u interesu crnogorske ženske košarke“ - kaže Zoran Kašćelan, trener ŽKK Lovćen, kao i tima koji će u ligi nastupati pod nazivom „Lovćen-Budućnost“.

„Ovo je dio našeg dugoročnog projekta, sa ciljem podmlađivanja ekipe i stvaranje osnove za dobre rezultate u narednom četvorogodišnjem periodu.“

Pored crnogorskog sastava, u WABA U17 ligi učestvuje još 14 timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

„Za nas ovo je odlična prilika da se uporedimo sa jakim rivalima i vidimo koji smo kalibar.“

Lovćen-Budućnost je domaćin prvog turnira – u nedjelju, u dvorani na Cetinju, izabranice Zorana Kašćelana u 11 sati igraju sa Posušjem, dok će se u 17 sati sastati sa Livnom. Između ta dva meča, snage će odmjeriti dvije ekipe iz BIH.

„Nadam će da će ljubitelji košarke na Cetinju prepoznati trenutak i pružiti nam podršku“ - upućuje pozivnicu navijačima Kašćelan.

Lovćen-Budućnost će 27. novembra odigrati dva meča sa slovenačkim predstavnicima (Mariborom i Celjem) u Mariboru, dok će 18. decembra u Zagrebu igrati sa hrvatskim ekipama (Zagrebom i Vodicama).

Bonus video: