Radonjić: Da budemo konkurentni protiv Barselone

Košarkaši Zvezde igraju sjutra od 19 časova u Areni, utakmicu trećeg kola Evrolige.
69 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 25.10.2016. 13:28h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će njegovoj ekipi biti potrebno 40 minuta dobre igre kako bi u predstojećoj utakmici protiv Barselone u Evroligi bila konkurentna i dodao da novi igrač Amerikanac Nejt Volters neće debitovati u tom duelu.

"Prirodno je da dolaze sa glasnim najavama i željama da dobiju i ne treba bježati od toga da su ipak favoriti, iako vidim da prolaze neke riječi koje bi mogle da nas uvedu u drugačije razmišljanje. Biće potrebno 40 minuta dobre igre u svim segmentima, da uradimo mnogo toga da bismo bili konkurentni. Naši navijači nas nose i biće potrebno da u svakom trenutku osjetimo da možemo da predjemo maksimum", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaši Zvezde igraju sjutra od 19 časova u Areni, utakmicu trećeg kola Evrolige.

"Zna se da je naš pristup, želja i ono što je uvijek prisutno naša nada da možemo protiv svih, na papiru to je jedno, ima razloga zašto je to tako. Trudićemo se u prepoznatljvom ambijentu, želimo da nam naši navijači pomognu da zajedno dodjemo do pozicije da budemo konkurentni", naveo je Radonjić.

Zvezda je dovela Nejta Voltersa, koji je sinoć doputovao u Beograd, a Radonjić je rekao da Amerikanac sigurno neće sjutra igrati.

"S obzirom da nije registrovan, nema uslova. Nejt je stigao sinoć i došao na trening da se upozna sa drugovima i članovima stručnog štaba. Jutros je imao ljekarski pregled, večeras će doći na trening, poslije 18 sati puta videćemo šta i koliko može da se sagleda situacija oko njegovog stanja. I da je registrovan, ne bi bio u timu. Kada će i koliko moći da se koristi - o tom potom. On je neko ko bi trebalo da pomogne ekipi da bude bolja", rekao je on.

Govoreći o Barseloni, Radonjić je rekao da taj klub uvijek ima najveće ambicije, pošto i ove godine ima kvalitetne igrače u svom sastavu, među kojima Tajrisa Risa, Viktora Klavera...

"Barselona prošle sezone u nije uspjela da se plasira na 'fajnal for', uvijek ima najveće ambicije, a ove sezone poslije dugo godina sa novim trenerom. Ima igrača koji su došli, tim potezima pokazali su ambicije u vezi sa ovogodišnjim nastupom. Ima mnogo iskustva, rejtinga, mladih, talentovanih, perspektivnih igrača, bez dileme biće to veliki izazov za nas", naveo je on.

Barselona i Zvezda imaju po pobjedu i poraz u prva dva kola Evrolige.

Bonus video: