Da li će iko moći da ratuje sa Ratnicima?

Svjetske kladionice nemaju dilemu da je Golden Stejt prvi favorit, a vjeruje se da je opet najbliže finale koje se gledalo prošle godine - protiv aktuelnog šampiona Klivlenda
77 pregleda 1 komentar(a)
Golden Stejt, Foto: Reuters
Golden Stejt, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2016. 08:09h

Srušili su rekord legendarnog tima Čikago Bulsa sa 73 pobjede u regularnom toku sezone, vodili 3:1 u velikom finalu, ali su prsten na kraju morali da predaju timu sa Istoka, Klivlendu.

U želji da što prije vrati titulu u Ouklend, gdje igra svoju pretposljednju sezonu pred povratak u San Francisko, uprava Golden Stejta je povukla potez koji bi mogao da ekipu opet lansira na vrh, jer je najvećem rivalu sa Zapadu otela četvorostrukog najboljeg košgetera NBA, Kevina Djurenta. Zbog toga se s pravom postavlja pitanje - može li iko da se sa „ratnicima” uključi u rat za šampionsku titulu?

Svjetske kladionice nemaju dilema ko je glavni favorit za trofej „Leri O’Brajen”. Kvota da će Fantastična četvorka, kako su Stef Kari, Djurent, Klej Tompson i Drejmond Grin dobili nadimak po čuvenom Marvelovom stripu, i drugovi uzeti pehar je između 1,70 i 1,83. Jedan uloženi na aktuelnog šampiona donosi zaradu od 3,33 do 3,60 eura, a ispod 10 je kvota još samo na San Antonio (8,80 - 10).

Dakle, niko gotovo i ne sumnja da će se od 1. do najkasnije 18. juna za titulu boriti „ratnici” i „konjanici”...

"Još se uhodavam sa ekipom, pokušavam da se uklopim u već sjajan tim. Zasada sve ide sjajno, jer imamo raznovrstan napad, sa puno momaka koji mogu da šutiraju, dodaju pas, driblaju, kreiraju akcije... Protivnik nikada ne zna ko će ga povrijediti. I tu ne mislim samo na Stefa, Kleja ili mene, tu su i Šon Livingston, Drejmond i Andre Igudala. Svi možemo da promijenimo tok utakmice", rekao je Djurent.

Voriorsi su u pripremnim mečevima najavili da će igrati spektakularnu košarku. U prvom susretu su ponizili LA Kliperse (120:75), a onda su vezali još pet pobjeda. Sezonu će otvoriti najvećim derbijem Zapada - u „Orakl arenu” stiže San Antonio, koji je ostao bez čuvenog Tima Dankana, ali je doveo Paua Gasola.

Prije nevjerovatnog centra sa Američkih Djevičanskih Ostrva, oprostila se jedna još veća legenda - Kobi Brajant, a listu giganata koji su rekli zbogom je zaključio Kevin Garnet. On je trajao i najduže od slavnog trija - u NBA je bio od 1995, godinu kasnije mu se priključila Crna Mamba, a 1997. je na veliku scenu stupio omiljeni vojnik Grega Popoviča...

A jedini aktivni košarkaš koji može da se stavi u isti rang sa Brajantom i Dankanom, ma koliko nekome bio simpatičan ili ne, jeste Lebron Džejms. Posljednjih godina je opravdao nadimak koji je svojevremeno sam sebi nadjenuo - Kralj - i nosio Majami do dvije titule, ali mu je mnogo važnija ona koju je prigrabio 19. juna ove godine sa svojim Klivlendom. I planira napad na četvrtu.

"Ne želim da idem prečicama i pričam o prstenu, jer je daleko april i početak plej-ofa. Važno je da svakog dana budemo sve bolji i da budemo zdravi. A kad dođe vrijeme, bićemo spremni da učinimo sve da dođemo tamo gdje želimo", poručio je Džejms, čiji tim će proslaviti titulu sa navijačima pred večerašnji meč sa Njujork Niksima (1.30 nakon ponoći), kojim se otvara 71. sezona NBA lige.

Vučević na novom početku

Crna Gora nominalno ima dva igrača u NBA, ali će aktivan biti samo jedan, jer će Nikola Peković zbog teške povrede Ahilove tetive preskočiti čitavu sezonu.

Nikola Vučević je prethodnih sezona bio glavni igrač Orlanda, ali je sada na novom početku.

Centar koji je juče proslavio 26. rođendan se polako navikava na novu ulogu kod Frenka Vogela.

Bivši trener Indijane je poznat kao neko ko insistira na jakoj odbrani, a Vučeviću je glavni adut napad. U odbrani nikada nije bio jako oružje, zbog čega su „magični” angažovali Bismaka Bijomboa i Serža Ibaku...

Bonus video: