Odlazi li Markus Vilijams? Šćepanović: Izgleda dosta loše

"On je došao da nosi igru da bude lider, ali u posljednje vrijeme dosta loše izgleda", rekao je Šćepanović
78 pregleda 7 komentar(a)
Markus Vilijams, Foto: Aba-liga.com
Markus Vilijams, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 22.10.2016. 22:10h

Trener košarkaša Budućnost Volija Vlado Šćepanović zadovoljan je igrom i pobjedom njegovog tima nad Mornarom u šestom kolu ABA lige (85:68).

"Mornar je odigrao 'mušku' utakmicu, došao je da pobijedi. Nama nije bilo lako da igramo nakon meča sa Unikahom, koja jeste odigrala vrhunski, ali trebalo je vratiti igračima samopouzdanje. Imamo, takođe, mnogo problema, prate nas konstatno. Neki igrači su povrijeđeni, pa se vrate, a povrijede se drugi, tu su putovanja, utakmice... To je mnogo komplikovano i za mnogo iskusnije trenere od mene, ali bitno je da pobjeđujemo, a posebno lijepo kada to uradimo sa karakterom, kao protiv Mornara", kazao je Šćepanović.

Zadovoljstvo startom sezone nije potpuno zbog - Markusa Vilijamsa, koji nije ni sjenka igrača kakav je bio nekad.

Američki plejmejker u velikoj je krizi, muči se već nekoliko utakmica. Večeras je, recimo, ubacio samo dva poena za 14 minuta igre, a počeo je na klupi.

“Zabrinjava me njegova forma. To je nešto što ćemo ozbiljno razmotriti u narednom periodu. U prve tri utakmice je pokazao nešto, a kasnije... On je došao da nosi igru da bude lider, ali u posljednje vrijeme dosta loše izgleda. U svakom slučaju, mnogo, mnogo nam fali. Vidjećemo u narednim danima i utakmicama kako će da se razvija situacija sa njim, a nisam zadovoljan njegovim stanjem”, kazao je Šćepanović.

Šćepanović je istakao da mu je na prvom mjestu odnos na terenu, zalaganje, ponašenje...

“Igrači koji budu imali pravi odnos na terenu igraće i dalje za Budućnost, bez obzira kako se oni zvali”, bio je nedvosmislen Šćepanović.

Trener Mornara Đorđije Pavićević smatra da je utakmica prelomljena u finišu prvog i početkom drugog dijela.

"Kod rezultata 43:42 za Budućnost, oko minut i 50 do kraja poluvremenu, uzeo sam tajm-aut, dogovorili se kako da igramo, a izgubili tri lopte i odjednom je bilo 50:42. Na početku nastavka, Budućnost dugo nije mogla da postigne koš, a mi nismo to iskoristili. Previše prilika smo ispustili i kazna je stigla", kazao je Pavićević.

Bonus video: