Pavićević: Ako je pristup odgovarajući, sve je moguće

"Sve što zaista želim od mojih igrača je da odigramo utakmicu na nivou onih koje smo igrali do sada, izuzimajući meč sa Olimpijom u kome nismo bili pravi. Ako je pristup odgovarajući, sve je moguće", iskren je trener Barana Đorđije Pavićević.
4 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: Vijesti
Košarkaši Mornara, Foto: Vijesti
Ažurirano: 21.10.2016. 13:25h

Na krilima sjajnog trijumfa protiv Ostendea, košarkaši Mornara dočekuju novo teško iskušenje.

U redovnom kolu ABA lige, Barani u subotu odlaze na megdan tradicionalnom rivalu, ekipi podgoričke Budućnosti. I potpuno jasno ulogu favorite predaju domaćinu.

Iako je tim Đorđija Pavićevića već do sada pokazao da je prijatno iznenađenje u regionalnom takmičenju…

Sa dobrim rezultatima rastu i ambicije, potpuno očekivano i logično. Pozitivna atmosfera u timu, dva vezana trijumfa u nekoliko dana, i odličan impuls ekipe, garantuju veliku borbu i jak otpor gostiju.

Ipak, protiv jednog od favorite lige, potrebno je i nešto više….

"Budućnost je favorit, I tu nema dileme. Ne mogu nam pokazatelj biti dueli koje smo prošle sezone igrali sa Podgoričanima, jer se radi o bitno drugačijim sastavima. Mi smo se pojačali u ovoj sezoni, ali i oni, i to mnogo u odnosu na mečeve koje smo odigrali. Pa sam pogled na tabelu ABA lige dovoljno svjedoči o tome kome treba dati prednost u predstojećem meču. Ipak, nas je baš trijumf protiv Belgijanaca uvjerio da smo na pravom putu, iako ima određenih oscilacija u igri. Sve što zaista želim od mojih igrača je da odigramo utakmicu na nivou onih koje smo igrali do sada, izuzimajući meč sa Olimpijom u kome nismo bili pravi. Ako je pristup odgovarajući, sve je moguće", iskren je trener Barana Đorđije Pavićević.

A pravi crnogorski derbi, po ocjeni Marka Ćalića biće novi praznik košarke. Svako opuštanje u igri favorita može biti kažnjeno…

"Očekujem da i ovaj naš međusobni duel pokaže da se dobra košarka igra u Crnoj Gori. Mečevi između Mornara i Budućnosti su i prošle sezone obilovali uzbuđenjima, vjerujem da će tako biti i ovoga puta. Podgoričani su favoritu, međutim ,na nama je da svako malo opuštanje u njihovoj igri kaznimo na pravi način", istakao je Ćalić.

Bonus video: